Dimecres, 16 d'Octubre de 2019 - Edició 447
La República

La CUP critica el Govern de Colau pel maltractament a la cultura

La CUP Capgirem Barcelona assegura en un comunicat que “no podem viure en un estat de provisionalitat constant on no tinguem una regidoria de cultura i si una comissionada que no té veu ni vot directa al consell plenari”, en referència a Berta Sureda, comissionada de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona. Segons la CUP aquesta decisió del govern de Colau suposa rebaixar uns quan esglaons la cultura en l’organigrama municipal. 

Redacció
Redacció 13/08/2015

La CUP Capgirem Barcelona, ha presentat en roda de premsa les propostes per a l’Institut Municipal de Cultura de Barcelona on Pere Casas Zarzuela n’és el representant de la CUP. La proposta s’articula en set eixos:
 
1.- Acció contra la precarietat. Revisió dels contractes de les empreses dels serveis externalitzats i fer un retorn a la gestió pública ( Castell de Montjuïc, Canòdrom, serveis de missatgeria i consergeria, servei d'informació a La Virreina,  serveis de taquilla als museus etc.
 
2.-Revisió dels criteris de les borses de treball per a detectar els llocs de treball estructurals i procedir a convocar oferta pública.
 
3.- Interpel·lar a la Generalitat per la implicació en el Consorci del museu de Ciències (no aporta cap capital)  i en tal cas que retorni a la plena titularitat municipal.
 
4.- Auditoria a la Fundació museu Picasso des de la seva privatització i que es faci un retorn a la gestió pública.
 
5.- Revisió del criteris en les subvencions de projectes i activitats.
 
6.- Cal un pla integral de gestió que inclogui una autentica  relació de lloc de treball i un organigrama de les Direccions per a poder desenvolupar amb solvència polítiques culturals de ruptura com els plans de museus socials. Pla de centre cívics o projectes de col·laboració amb artistes i creatius.
 
7.- Anul·lació de la resolució del catàleg de llocs de treballs del consorci del museu de Ciències Naturals, per haver estat acordades sense cap negociació amb les treballadores ni amb cal dels sindicats o representants dels treballadors i treballadores.

Relacionats