Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

La CUP contra Portabella

Si aquest dimarts us explicàvem la denúncia d’alguns internautes de suposat ‘plagi’  de nou anunci d’Estrella Damm que s’inspira de manera força fidel en un anunci d’una altra marca de […]

Redacció
Redacció 02/02/2011

Si aquest dimarts us explicàvem la denúncia d’alguns internautes de suposat ‘plagi’  de nou anunci d’Estrella Damm que s’inspira de manera força fidel en un anunci d’una altra marca de cervesa però per exaltar l’autoestima dels andalusos, aquest dimecres les acusacions de plagi es traslladen al món de la política, i en aquest cas amb acusacions de ser mal intencionat.

Abans que comencessin a fructificar els acords entre ERC de Barcelona amb la resta de formacions a les quals ha convidat a sumar en una candidatura conjunta, la federació barcelonina dels republicans ja va començar a omplir la ciutat de cartells preelectorals del seu candidat, Jordi Portabella. Més enllà d’aquesta precocitat en el tempo polític, el portaveu de la CUP de Barcelona Xavier Monge demana en una entrada al seu blog que es pari atenció a alguns dels elements que es poden veure en aquests primers cartells de Portabella.

Monge subratlla les similituds del lema que apareix als cartells republicans ‘Remuntarem Barcelona’ amb el ‘Reinventem Barcelona’ que ha encunyat la CUP a la ciutat durant el darrer any. A més, aquest lema està precedit per un ‘Sí’. Tal i com apunta Monge ‘com qui no vol la cosa, incorpora les sigles del partit de Laporta i parafraseja el lema de la CUP de Barcelona (Reinventem Barcelona), i tot signat amb el logo d’ERC’. Acusacions creuades entre independentistes. Una cançó que acabarà esgotant per repetició.