Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

La CUP-Capgirem Barcelona, la veritable alternativa a l’Ada Colau

Barcelona (ACN).- La candidatura de la CUP-Capgirem Barcelona, ha presentat aquest dissabte els principis polítics del seu programa electoral. Entre altres coses, la candidatura encapçalada per Maria José Lecha s'ha proposat fer de Barcelona “un motor de la independència dels països catalans”. A més, s'ha compromès a fer auditories municipals i supramunicipals perquè, segons la CUP, l'Ajuntament de Barcelona “és una de les institucions més opaques”. Entre els eixos programàtics també destaca un pla de xoc “per acabar amb la fam, la malnutrició, la pobresa energètica i els desnonaments”, la municipalització dels serveis públics i acabar amb “la repressió i la coacció als carrers”.

Redacció
Redacció 29/03/2015

La CUP, una clara alternativa a la llista de Colau i ICV-EUiA

Segons la candidata de la CUP a l'alcaldia de Barcelona, Maria José Lecha, els eixos programàtics de la seva formació passen per tres ítems clau: “pa, sostre i llibertats”. A través d'un comunicat, la CUP reivindica un pla de xoc per repartir la riquesa i el treball. També es proposa “revertir l'externalització dels llocs de treball de l'Ajuntament i la seva precarització i assegurar una economia pública al servei de les classes populars”. I un altre punt del seu programa pretén posar fi “al racisme institucional, la criminalització de la pobresa i la persecució de les treballadores sexuals”.

David Fernández tancarà la llista municipal

Un altre dels seus principis polítics de cara a les eleccions a Barcelona passa per construir una ciutat ecològica i responsable amb el territori. Un punt que segons la CUP passa per “ordenar i recuperar públicament tot el que hauria de tenir la consideració de bé comú”, com l'aigua, l'energia i els residus.