Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

La cultura catalana, protagonista del canal Arte

Els europeus tindran l’oportunitat de conèixer la nostra cultura gràcies a diferents documentals sobre la cultura catalana que emetrà el prestigiós canal franco-alemany Arte. La cultura catalana, doncs, tindrà la seva nit de protagonisme al canal europeu coincidint amb la participació de la nostra cultura a la Fira de Frankfurt i la cinta portarà per títol un inspirador Terra d’amor i rebel·lia. L’única nota negativa és la data per a la qual s’ha programat l’emissió de la nit temàtica catalana, aquí us expliquem quin és el dia previst.

Redacció
Redacció 05/07/2007

Nit temàtica dedicada a la cultura catalana en el canal de televisió Arte. La cadena, que es pot veure a través de la televisió per cable o satèl·lit, emetrà diversos reportatges sobre la nostra cultura, la catalana. El prestigiós canal per tant rendirà homenatge al nostre art, a la nostra llengua, costums, gastronomia i un llarg etcètera en un conjunt de diferents documentals.

Un dels principals motius d’aquest protagonisme català a una de les principals televisions europees, és que el català també és el convidat d’honor a la Fira de Frankufrt. Si res no canvia els documentals s’oferiran en un dia que… com definir-ho, no seria la millor data. Està programat que s’emetin els documentals el 12 d’octubre, dia de la Hispanitat.

Com serà el documental?

El documental parla sobre la cultura catalana i abraça a tot el territori dels Països Catalans. La cinta porta per títol un inspirador Terra d’amor i rebel·lia i que intentarà explicar a través de diferents activitats els fets representatius de la cultura catalana més enllà de Barcelona, Salvador Dalí o Antoni Gaudí. L’equip del canal temàtic ha estat rodant a diversos punts de Catalunya durant dues setmanes del mes de juny, durant el qual va assistir al Dia de les Seleccions Esportives Catalanes, celebrat a Reus el 9 de juny, on van enregistrar el concert dels valencians Obrint Pas. També han enregistrat imatges de la Patum de Berga i han parlat amb Raimon i Maria del Mar Bonet, entre d’altres.