Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La crisi no es fa notar a Gas Natural que guanya 1.057 milions durant el 2008

Gas Natural va obtenir el 2008 un benefici net de 1.057 milions, un 10,2% més en relació amb el 2007, segons ha informat aquest dimarts la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L’ebitda (beneficis abans d’impostos, amortitzacions i interessos financers) va ser de 2.564 milions, amb un augment del 12,6% en relació amb l’exercici anterior. El manteniment d’un creixement de dos dígits, en un entorn de ‘volatilitat dels preus energètics, mercats de divises i financers’, s’explica pel bon comportament de la generació d’electricitat, la incorporació d’actius de Mèxic i l’augment de la distribució als països llatinoamericans on és present la companyia catalana.

Redacció
Redacció 10/02/2009

L’activitat de la distribució del grup, acumulant els mercats de l’estat espanyol, sud-americà i Italià va aportar el 54,2% de l’ebitda, on destaca la contribució del pes de la distribució en el conjunt de l’estat espanyol, que amb un valor de 886 milions ocupa el 34,6% d’aquest ebitda.

Pel que fa a l’activitat de l’electricitat, un dels objectius de creixement estratègic de Gas Natural, va registrar un ‘important augment’ en el mercat de l’estat espanyol, que va representar el 20,1% de l’ebitda del grup. En xifres absolutes, l’ebitda de l’activitat elèctrica a l’estat espanyol va suposar 366 milions, un 31,2% més que el 2007. Gas Natural explica aquest creixement com a conseqüència de l’increment de preus i a l’augment de la generació de l’electricitat.

La compra d’Unión Fenosa

Gas Natural espera tancar l’oferta pública d’adquisició al 100% d’Unión Fenosa l’abril i, una vegada adquirida l’elèctrica, remodelarà el seu pla estratègic per adaptar-lo a les noves condicions, ha assegurat avui el conseller delegat de la gasista, Rafael Villaseca, durant una conferència amb analistes.

El directiu ha assenyalat a més que la societat conjunta d’Unión Fenosa amb Eni, Unión Fenosa Gas, ‘no és un actiu a la llista de desinversions’. ‘No tenim interès a desinvertir en Unión Fenosa Gas, on tenim una situació confortable’, ha indicat després d’advertir a Eni que el futur d’aquesta societat conjunta ha de ser analitzat per les autoritats de competència espanyoles, i no per la Comissió Europea.

En tot cas, a nivell ‘teòric’, Gas Natural té ‘un ventall d’alternatives’ sobre Unión Fenosa Gas, ha sostingut. ‘La de continuar en aquesta situació és l’alternativa natural, tot i que una altra alternativa és que es vengui la companyia, i una altra que comprem la societat i busquem un soci diferent d’Eni’, ha assenyalat.