Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La crisi no es fa notar a Gas Natural que guanya 1.057 milions durant el 2008

|

- Publicitat -

L’activitat de la distribució del grup, acumulant els mercats de l’estat espanyol, sud-americà i Italià va aportar el 54,2% de l’ebitda, on destaca la contribució del pes de la distribució en el conjunt de l’estat espanyol, que amb un valor de 886 milions ocupa el 34,6% d’aquest ebitda.

Pel que fa a l’activitat de l’electricitat, un dels objectius de creixement estratègic de Gas Natural, va registrar un ‘important augment’ en el mercat de l’estat espanyol, que va representar el 20,1% de l’ebitda del grup. En xifres absolutes, l’ebitda de l’activitat elèctrica a l’estat espanyol va suposar 366 milions, un 31,2% més que el 2007. Gas Natural explica aquest creixement com a conseqüència de l’increment de preus i a l’augment de la generació de l’electricitat.

Publicitat

La compra d’Unión Fenosa

Gas Natural espera tancar l’oferta pública d’adquisició al 100% d’Unión Fenosa l’abril i, una vegada adquirida l’elèctrica, remodelarà el seu pla estratègic per adaptar-lo a les noves condicions, ha assegurat avui el conseller delegat de la gasista, Rafael Villaseca, durant una conferència amb analistes.

El directiu ha assenyalat a més que la societat conjunta d’Unión Fenosa amb Eni, Unión Fenosa Gas, ‘no és un actiu a la llista de desinversions’. ‘No tenim interès a desinvertir en Unión Fenosa Gas, on tenim una situació confortable’, ha indicat després d’advertir a Eni que el futur d’aquesta societat conjunta ha de ser analitzat per les autoritats de competència espanyoles, i no per la Comissió Europea.

En tot cas, a nivell ‘teòric’, Gas Natural té ‘un ventall d’alternatives’ sobre Unión Fenosa Gas, ha sostingut. ‘La de continuar en aquesta situació és l’alternativa natural, tot i que una altra alternativa és que es vengui la companyia, i una altra que comprem la societat i busquem un soci diferent d’Eni’, ha assenyalat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut