Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

La crisi de la casa reial: 30 milions per la cara

Entre ajustos i retallades contra les classes populars, n’hi ha que sempre cauen drets. En una demostració d’austeritat sincera, Felipe de Borbón i Letízia Ortiz pensen acceptar l’herència que un […]

Redacció
Redacció 25/05/2010

Entre ajustos i retallades contra les classes populars, n’hi ha que sempre cauen drets.

En una demostració d’austeritat sincera, Felipe de Borbón i Letízia Ortiz pensen acceptar l’herència que un milionari mallorquí els hi va deixar en morir segons apunta un confidencial madrileny. Ni més ni menys que 30 milions d’euros dels quals en percebran un 60 per cent i el quaranta restant es repartirà entre els vuit nets dels reis d’Espanya a parts iguals. En una altra mostra de generositat, cediran una part dels milions heretats del tio Gilito illenc a beneficència.

S’assegura que una part de la fortuna del multimilionari monàrquic procedia de participacions en explotacions petrolíferes. Aquesta és una afició coneguda del rei Joan Carles de Borbó amb bons amics a Kuwait i altres emirats àrabs que també invertien amb agilitat en la borsa de Londres. Aquestes, entre altres, van ser algunes de les perles desvelades a ‘Un rei cop per cop‘ de l’editorial Kalegorria que liderava el periodista Pepe Rei perseguit per la dreta i l’esquerra política, mediàtica i judicial de l’Estat.