Dilluns, 24 de Febrer de 2020 - Edició 578
La República

La criptomoneda catalana ja s’inverteix en millores socials

Redacció| La Fundació Althaia ha rebut un donatiu de 15.000 croats -una de les monedes virtuals catalanes de més recorregut- de mans d'un dels seus creadors per invertir a la campanya de mecenatge que permeti construir el nou Hospital de dia d'Oncologia i Hematologia a Manresa. Tot i que el valor real de la donació dependrà de la cotització que assoleixi la criptomoneda, la proposta ha despertat l'interès de nombroses persones que han demanat a Althaia poder fer més donacions d'aquest tipus. 

Redacció
Redacció 13/03/2018
L'acció de Gerard Duelo ha convertit Althaia en la primera entitat a rebre un donatiu en aquesta criptomoneda catalana. Davant l'expectació que ha generat, la institució ha anunciat que habilitarà a la seva pàgina web un moneder virtual per tal de poder rebre donatius d'aquest tipus en el marc de la campanya del nou hospital d'oncologia.
 
Sota el lema 'Posem-hi el cor', Althaia està recaptatnt fons per construir el nou centre sanitari, que busca
millorar l'atenció integral al malalt oncològic amb un servei d'atenció continuada; tractaments com la quimioteràpia, radioteràpia o tractaments personalitzats; la unitat de recerca; l'atenció psicooncològica; la unitat de càncer familiar; assessorament dietètic i activitats d'autocura. La campanya es va engegar el passat mes de setembre i des de llavors ha aconseguit la implicació de centenars d'entitats, empreses i persones a títol individual que han organitzat actes solidaris i han fet els seus donatius.

Relacionats