Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La Creu de Sant Jordi més espanyola

|

- Publicitat -

Any rere any la societat catalana tremola al conèixer els noms dels distingits amb les Creus de Sant Jordi, sobretot per la dèria socialista a premiar personalitats obertament anticatalanes.

Durant els darrers anys s’ha condecorat amb el guardó de la Generalitat, que hauria de distingir aquells que ‘hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat’, al director de SEAT Andreas Schleef -o a Javier Godó, tots dos el 2006, i a José Manuel Lara, editor de Planeta i propietari de la capçalera anticatalana La Razón.

Publicitat

A la llista dels distingits aquest 2009 hi ha alguns propietaris d’empreses que no respecten el català, com Santiago Dexeus -la seva Clínica fa 3 anys que promet una versió del seu web en català- o Isak Andic, el propietari de Mango, la multinacional tèxtil catalana, que continua posant pegues a la retolació en la nostra llengua. Però si hi ha una nominada anticatalana entre les Creus d’aquest 2009 aquesta és, sens dubte, Ana María Matute. 

L’escriptora espanyola, nascuda a Barcelona, no ha utilitzat el català en la seva extensa obra literària, i al contrari, en els seus deliris senils dels darrers anys -82 anys són molts anys- s’ha apuntat a tots els manifestos i croades espanyolistes que es dediquessin a atacar la llengua catalana. Així, Matute va sumar-se als promotors del Manifiesto por la lengua común en el seu intent de defensar que l’espanyol està perseguit a Catalunya, i també va donar suport al ‘Manifiesto contra la persecución lingüística’ que va impulsar Cristina Peri Rossi després que l’obliguessin a expressar-se en català a Catalunya Ràdio. Tota una catalana Ciutadans.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut