Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La CORI demana crear una comissió que converteixi Reus en la ciutat que pagui menys impostos de l’estat

La Coordinadora Reusenca Independent (CORI) proposa la creació d’una Comissió per a la Reducció dels Impostos Municipals. Aquest ens s’encarregaria de ‘buscar la fòrmula per reduir els impostos municipals i les seves taxes sense perdre la qualitat’, amb la finalitat d’aconseguir que Reus sigui ‘la ciutat catalana que menys impostos i menys taxes pagui a nivell estatal’. D’altra banda, la CORI portarà al ple de demà una moció per a que s’eliminin els impostos d’aquells ciutadans que porten més de 50 anys empadronats a la ciutat. Aquesta mesura serviria, segons el portaveu del partit independent Ariel Santamaria, per ‘millorar la qualitat de vida d’aquestes persones’ i perquè ‘gaudeixin del seu estalvi’.

Redacció
Redacció 10/10/2007

Aquesta Comissió per a la Reducció dels Impostos Municipals serviria, segons Ariel Santamaria, per ‘plantejar que Reus sigui la ciutat que menys impostos faci pagar als seus habitants abocant-hi tots els recursos necessaris, tant econòmics com materials per aconseguir-ho, i evitant que es malgastin diners en coses menys útils pel ciutadà’. El portaveu de la CORI diu que aquesta iniciativa no és pas una ‘utopia’, sinó més aviat ‘una necessitat’.

Santamaria pensa que per fer possible la Comissió es podrien atorgar beques als alumnes de les facultats d’econòmiques i empresarials que la Universitat Rovira i Virgili té a Reus, per a que estudiïn la manera de reduir els impostos municipals. El regidor apunta que també seria important ‘la presència d’economistes o comptables jubilats, per crear una mena de consell de savis que ajudin a portar a terme aquesta tasca’.

D’altra banda, la CORI proposarà a través d’una moció que portarà al ple d’aquest dimecres, que es retirin tots els tributs i les taxes municipals a tots aquells ciutadans que portin més de 50 anys empadronats a la ciutat.

Ninots de Gaudí per la ciutat

A més a més Santamaria presentarà una moció al ple d’aquest dimecres proposant la instal·lació per tota la ciutat, de ninots indicadors amb la figura d’Antoni Gaudí assenyalant el nou Gaudí Centre. La finalitat de la iniciativa seria promocionar el nou espai museístic, tal i com fa Port Aventura amb els ninots del personatge de ficció Woody que té repartits per tota la Costa Daurada.