Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

La CORI de Santa Coloma

La CORI crea escola. A Santa Coloma de Gramenet, un grup de ciutadans vinculat anteriorment al moviment ciutadà Gent de Gramenet ha decidit deixar aquest col·lectiu, al que acusen de […]

Redacció
Redacció 15/02/2011

La CORI crea escola. A Santa Coloma de Gramenet, un grup de ciutadans vinculat anteriorment al moviment ciutadà Gent de Gramenet ha decidit deixar aquest col·lectiu, al que acusen de burocratitzar-se i ‘recollir els pitjors vicis dels partits’, i formar una plataforma política pròpia que intentarà canviar la ciutat des de la ironia i l’humor.

Van començar a articular-se a través de la revista satírica ‘La que faltava!‘, i l’èxit de la pàgina web els ha portat a registrar-se com a partit polític del mateix nom, La que faltava! (LQF!) que es presentarà aquest divendres en una festa que es clourà una imitació d’acudits de l’Eugenio.

La voluntat dels impulsors de LQF!  és articular propostes ciutadanes sense perdre el sentit de l’humor, però encara no tenen clar que s’acabin presentant a les municipals del maig. La prioritat ara per ara és continuar cohesionant el grup, que engloba molta gent implicada en diverses entitats de Santa Coloma, i preparar la comparsa d’aquest Carnestoltes.

Respecte a la inspiració reusenca, els responsables de LQF! no defugen que el seu partit satíric podria tenir ‘certa similitud’ amb la CORI. ‘De fet al programa de la CORI hi ha certes parts que són molt serioses, en polítiques socials la CORI té propostes interessants’, reconeixen. Ells aposten per fer una cosa similar però d’una estètica més moderada, amb propostes ciutadanes que afrontin la política local i la crisi econòmica amb sentit de l’humor, i des d’un fons d’esquerres i molt crític.