Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

La Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya exigeix al PP l’expulsió del seu regidor a Berga

La federació d’associacions Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya (CGL) ha exigit al Partit Popular (PP) l’expulsió ‘immediata’ del seu regidor a Berga, Josep Saña, pel correu de contingut homòfob enviat al regidor socialista d’aquesta ciutat, Daniel Bullich. La coordinadora manifesta que ‘davant les insultants i grolleres manifestacions homòfobes’ del regidor del PP de Berga, dirigides contra Bullich, la CGL, no pot fer res més que mostrar ‘la seva més enèrgica repulsa i exigeix al PP la immediata expulsió d’aquest regidor’. La CGL ha recordat també en un comunicat enviat als mitjans de comunicació que Xavier García Albiol, ‘amb el suport de Sirera a la cúpula el PP’, encara no s’ha disculpat per haver qualificat les parelles de fet com a ‘nius d’homosexuals’.

Redacció
Redacció 29/10/2007

El secretari general de la Coordinadora Gai-Lesbiana, Antonio Guirado, ha explicat que, en primer lloc, ‘ens solidaritzem amb el regidor gai Dani Bullich’, i ha afegit que ‘és intolerable rebre aquest tipus d’insults’. Guirado ha manifestat que ‘amb ell ens sentim identificats i insultats també tots els gais, lesbianes i transexuales que en la vida quotidiana encara podem ser objecte de la intolerància’. En segon lloc, la CGL exigeix a Daniel Sirera ‘la immediata expulsió del partit d’aquest regidor homòfob que avergonyeix propis i estranys i que contradiu el respecte que el PP diu tenir cap a les persones homosexuals i transexuales’. Segons Guirado, expressions com les que ha manifestat el regidor Saña ‘promouen les agressions contra gais, lesbianes i transexuales i les violacions dels drets de la comunitat homosexual’.

Per altra banda, el president d’honor de la Coordinadora Gai-Lesbiana, Jordi Petit, ha declarat que ‘les ofensives expressions del senyor Saña ens recorden les que en el seu moment va pronunciar com a regidor de Badalona, avui elevat a la direcció del PP a Catalunya, el senyor Xavier García Albiol, que va qualificar les parelles de fet com ‘nius d’homosexuals”. Petit ha recordat que García Albiol ‘mai es va retractar ni va ser expedientat pel PP per tals ofenses’. Saña i García Albiol, ‘mereixen la mateixa reprobació per homofòbia’, ha sentenciat Petit.

Pel president d’honor de la CGL, ‘l’única manera que el PP té per demostrar el seu respecte cap a la comunitat homosexual és retirant el recurs d’inconstitucionalitat contra el dret de matrimoni de les parelles del mateix sexe’.