La Coordinadora farà arribar a tots els instituts materials per donar a conèixer les consultes als joves La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

La Coordinadora farà arribar a tots els instituts materials per donar a conèixer les consultes als joves

La Coordinadora per la Consulta sobre la Independència ha aprofitat la polèmica xerrada divulgativa en un Institut de Tàrrega, aturada finalment pel Departament d’Educació, per presentar una sèrie de materials didàctics que es faran arribar a tots els instituts del país per tal que, a les hores de tutoria o en horaris no lectius, es pugui donar a conèixer als joves el dret de decidir i el dret a l’autodeterminació i es fomenti així la participació en les consultes. Des de Tàrrega Decideix han avançat que les conferències als Instituts de la ciutat es faran les properes setmanes, en horari extraescolar i amb el beneplàcit dels consells escolars corresponents.

Redacció
Redacció 18/11/2009

La coordinadora distribuirà a tots els Instituts del país dos exercicis didàctics ‘el joc sobre l’autodeterminació’ i el power point ‘jo també puc decidir’ per tal que en horari de tutoria, de l’assignatura de ciutadania o bé en horaris no lectius es pugui donar a conèixer el dret de decidir i el dret a l’autodeterminació i es fomenti així la participació en la Consulta sobre la Independència del 13 de desembre.

Aquests materials tracten d’un dret a constituir un Estat propi, el de l’autodeterminació, que és considerat per l’ONU com un dret humà fonamental i universal, i que ha estat reconegut pel mateix Estat espanyol en signar el Pacte de Drets Civils i Polítics de Nova York de 1966. És per tant del tot legítim i normal que es tracti i es doni a conèixer dins de l’àmbit educatiu.

En aquest sentit la Coordinadora valora molt positivament que el Departament d’Ensenyament hagi acceptat que aquestes activitats es puguin organitzar dins dels centres educatius i que es deixi a criteri de cada centre si s’organitza en horari lectiu o no lectiu. La nova Llei d’Educació de Catalunya estableix com un dels seus principis rectors del sistema educatiu la transmissió i la consolidació dels valors propis d’una societat democràtica: el pluralisme i la capacitació de l’alumnat per a exercir activament la ciutadania. Aquestes activitats sobre el dret de decidir desenvolupen, segons la Coordinadora, aquest article de la LEC.

Relacionats