Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La Coordinadora farà arribar a tots els instituts materials per donar a conèixer les consultes als joves

|

- Publicitat -

La coordinadora distribuirà a tots els Instituts del país dos exercicis didàctics ‘el joc sobre l’autodeterminació’ i el power point ‘jo també puc decidir’ per tal que en horari de tutoria, de l’assignatura de ciutadania o bé en horaris no lectius es pugui donar a conèixer el dret de decidir i el dret a l’autodeterminació i es fomenti així la participació en la Consulta sobre la Independència del 13 de desembre.

Aquests materials tracten d’un dret a constituir un Estat propi, el de l’autodeterminació, que és considerat per l’ONU com un dret humà fonamental i universal, i que ha estat reconegut pel mateix Estat espanyol en signar el Pacte de Drets Civils i Polítics de Nova York de 1966. És per tant del tot legítim i normal que es tracti i es doni a conèixer dins de l’àmbit educatiu.

Publicitat

En aquest sentit la Coordinadora valora molt positivament que el Departament d’Ensenyament hagi acceptat que aquestes activitats es puguin organitzar dins dels centres educatius i que es deixi a criteri de cada centre si s’organitza en horari lectiu o no lectiu. La nova Llei d’Educació de Catalunya estableix com un dels seus principis rectors del sistema educatiu la transmissió i la consolidació dels valors propis d’una societat democràtica: el pluralisme i la capacitació de l’alumnat per a exercir activament la ciutadania. Aquestes activitats sobre el dret de decidir desenvolupen, segons la Coordinadora, aquest article de la LEC.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut