Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La consulta de Barcelona es presenta al Fòrum Social Mundial de Dakar

El Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN) i la plataforma Barcelona Decideix faran difusió de la consulta del 10-A durant el Fòrum Social Mundial que es celebra a Dakar. Les dues entitats han organitzat una taula rodona per a aquest dijous amb representants de diversos pobles del món amb aspiracions sobiranistes. L’objectiu és donar a conèixer als participants del Fòrum l’onada de consultes que s’han realitzat a Catalunya i explicar el referèndum previst pel 10 d’abril. L’acte s’emmarca en la Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles, que vol donar visibilitat a les reivindicacions dels pobles sense estat.

Redacció
Redacció 10/02/2011

A l’acte hi participaran Carles Riera, del CIEMEN, Xosé Manuel Beiras, de la Fundació Galiza, Yan Choucq, del Comitè bretó per la democràcia i els drets de l’home, i Domingo Hernandez, del moviment indígena guatemalenc. Completaran la taula David Minoves, de la Fundació Irla, Cissoko Aldiouma, del Moviment pels Refugiats de Mauritània, Francesc Ramis, de la Intersindical Mallorquina, Soraya Sough, procedent de Cabília (Algèria), Johon Cutcliff, de Cornualles (Regne Unit) i Roberto Espinoza, de la Xarxa Ubuntu d’Amèrica Llatina

Representants de centenars d’organitzacions de la societat civil de més de 120 dies es reuneixen del 7 a l’10 de febrer a Dakar en la novena reunió del Fòrum Social Mundial. En aquestes jornades, les organitzacions debaten nous models per a una economia social, allunyada del domini del capital i respectuosa amb els Drets Humans.