Dijous, 14 de Novembre de 2019 - Edició 476
La República

La consulta d’Arenys de Munt aconsegueix ressò i suport, també a nivell internacional

Per a molts ja era important, però la intervenció de l’Estat espanyol ho ha magnificat. La polèmica per la consulta per la independència de Catalunya que se celebrarà el 13 de setembre a Arenys de Munt ha sortit més enllà de les fronteres dels Països Catalans i de l’Estat espanyol. Tal i com aquest divendres apuntaven les CUP del Maresme l’acte s’ha convertit en una ‘votació èpica’. Els organitzadors de la consulta reben mostres de suport d’arreu del món. Així els ho han fet saber el Partit Quebequès i el Sinn Féin. A més, una televisió gal·lesa hi serà per fer-ne un reportatge. I això no acabarà aquí. A banda dels municipis que ja s’han interessat per reeditar l’experiència en altres punts dels Països Catalans, hi haurà voluntaris del País Basc actuant com a observadors per tirar endavant iniciatives similars a Euskadi.

Redacció
Redacció 05/09/2009

La por de Ciutadans, i probablement també la de l’Estat espanyol, a que la consulta d’Arenys de Munt desemboqui en una reacció en cadena amb actuacions similars en altres municipis de tot l’Estat es podria estar convertint en realitat. Dimecres va ser Seròs que va anunciar que promouria una iniciativa similar al poble i aquest divendres també s’hi ha sumat Argentona on el ple ha aprovat una moció que expressa el suport a Arenys de Munt i també insta la societat civil d’Argentona a promoure una consulta sobre la independència de Catalunya al municipi.

En bona part gràcies a la importància que ells mateixos han donat a la consulta d’Arenys que està aconseguint un ressò extraordinari. Així, el reportatge que en faci la televisió gal·lesa podrà mostrar l’experiència d’Arenys fora de les nostres fronteres i la taca d’oli que ja es comença a propagar a altres municipis pugui arribar al País Basc a través dels observadors que viuran la consulta a Arenys de Munt. Potser al Maresme han aconseguit trobar una escletxa que serà àmpliament utilitzada.

Els organitzadors de la consulta han explicat a directe!cat que fins i tot estan rebent suport de persones i entitats de l’Amèrica del Sud alineant-se amb el bàndol contrari als seus colonitzadors. ‘Nosaltres vam lluitar contra els espanyols, us donem suport a vosaltres en la vostra lluita’, els diuen i això, ho troben encoratjador.

Relacionats