Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La consellera del LAPAO fa un míting en català, promet l’ensenyament del català a l’IES Matarranya i passades les eleccions se’n desdiu

Per què al Matarranya no podem aprendre la nostra llengua?  Demana CLARIÓ-Associació de pares del Matarranya en Defensa del Català, en un manifest que ha servit per convocar aquest migdia de dimecres una concentració a l’IES Matarraña de Vall-de-roures per demanar una solució per l’ensenyament del català. CLAIRÓ explica l’ús electoralista de la llengua per part de la consellera d’Educació del Govern d’Aragó, Dolors Serrat, que va fer un míting en català a Vall-de-roures i va assegurar a la ràdio local que el problema de l’IES Matarranya estava resolt, com de fet ja els havia comunicat un inspector de Terol dos dies abans, però no ha complert la seva paraula.
 

Redacció
Redacció 03/06/2015

La sorpresa va ser quan l’endemà de les municipals i autonòmiques el mateix inspector que havia comunicat a professors i mestres de primària i secundària que donaria autorització a l’IES Matarraña per a impartir l’assignatura de català en la franja horària de “Lenguas propias de Aragón”, ara els donava llargues   argumentant que era la direcció de l’institut qui havia de demanar l’autorització i estar-hi d’acord. El Director de l’IES diu que és l’inspector qui li ha de donar l’autorització i es troben  que a punt d’acabar-se el curs i començar les matrícules encara no hi ha una versió oficial de què passarà l’any vinent amb l’assignatura de català per als que comencen la LOMCE (1r i 3r d’ESO) i per als que faran 2n d’ESO.

Per tot això és que una trentena de pares i mares de l'IES Matarranya de Vall-de-roures s'han concentrat aquest migdia a les portes del centre per exigir que es garanteixi l'ensenyament del català als alumnes que cursen ESO.

Segons informa Teresa Maria Ballester, una de les mares participants a la protesta, explica que el problema ve de lluny i que ningú les ha garantit que tots els alumnes d'ESO puguin estudiar el català en condicions a partir del curs vinent. Ballester desconfia dels anuncis de la direcció del centre tot recordant que encara no han posat en marxa el projecte lingüístic anunciat per a principi de curs.

Durant la protesta s'han viscut alguns moments de tensió amb membres de l'equip directiu del centre. Aquests sostenen que, a partir del curs vinent, s'oferirà als alumnes d'ESO dues hores setmanals de català en forma d'assignatura optativa.