Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La compra d’Spanair es podria tancar aquesta tarda

Avui se celebra la darrera reunió per tancar la compra de Spanair se celebra a un dia que expiri el termini que l’escandinava SAS va fixar per formalitzar l’operació. Iniciatives Empresarials Aeronàutiques (IEASA), la societat creada per agrupar als inversors catalans interessats en l’adquisició, presentarà a SAS el seu nucli accionarial per tancar la compra i aconseguir el 80% de la companyia. El resultat de la reunió s’anunciarà demà dissabte, a la Cambra de Comerç de Barcelona, quan es concretaran també les aportacions de Turisme de Barcelona, FemCat i la resta d’empresaris necessaris per completar l’accionariat. Catalana d’Iniciatives ja va anunciar una inversió de 12 milions d’euros mentre que SAS mantindrà el 19,9%.

Redacció
Redacció 30/01/2009

IEASA necessita 100 milions d’euros per concretar la venda. Catalana d’Iniciatives va aprovar la seva entrada en el Consell d’Administració d’IEASA, amb un volum d’inversió de 12 milions d’euros. En la reunió anunciada es confirmarà la participació de Turisme de Barcelona, dels empresaris associats a FemCat i quins altres empresaris aportaran la resta de fons necessaris per completar la resta d’accionariat. Un cop tancada l’operació es podrien incorporar nous inversors.

La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona han fet esforços per aconseguir comptar amb el suport necessari perquè es formalitzi l’operació que es considera de caràcter estratègic per al creixement de l’aeroport del Prat. L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha declarat al programa ‘Els matins’ de TV3 aquest que coincidint amb la inauguració de la nova terminal és molt important tenir control sobre una companyia aèria ben connectada i que permetria aconseguir vols intercontinentals.