Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La Comissió Europea creu que el govern espanyol ‘no cometrà l’error de limitar o pertorbar’ els correfocs i la Patum

|

- Publicitat -

‘Em sap molt greu que es digui que sovint som els culpables, perquè no és així, les restriccions es poden canviar i no fan inviable cap de les manifestacions culturals amb foc’, ha defensat Camós a l’ACN. ‘La Comissió no imposa restriccions que facin inviable cap de les manifestacions culturals amb foc de més tradició a Catalunya, el que pretén és fixar unes normes de qualitat i etiquetatge perquè els articles pirotècnics es puguin comercialitzar arreu de la UE , que hi hagi una lliure circulació’, ha argumentat el director de la representació de l’executiu comunitari a Catalunya i les Illes Balears.

Camós veu al govern espanyol ‘molt sensibilitzat’ i assegura que ‘no cometrà l’error de limitar o pertorbar aquestes festes tradicionals’. Abans de redactar la controvertida directiva es va ‘consultar els diferents governs’ i la Comissió Europea va enviar un qüestionari a totes les representacions permanents dels estats davant la UE, a Brussel·les, ‘acompanyat d’una carta on se’n recomanava la distribució entre les possibles parts interessades i s’aclaria que qualsevol persona era lliure de respondre-hi’, ha recordat Camós.

Publicitat

Els diputats catalans van votar

Els eurodiputats catalans van votar a favor de la normativa comunitària que fixa l’edat mínima i els perímetres de seguretat obligatoris per a l’ús d’articles pirotècnics, segons ha pogut saber l’Agència Catalana de Notícies. El 30 de novembre del 2006, els parlamentaris del PSC a l’Eurocambra, Maria Badia i Raimon Obiols, el d’ICV, Raül Romeva, el del PP, Alejo Vidal-Quadras, i el que llavors ocupava l’escó d’ERC, Bernat Joan, van votar a favor de l’informe Hasse Ferreira previ a l’aprovació de la directiva 2007/23/CE. Només l’eurodiputat de CiU, Ignasi Guardans, i el socialista Josep Borrell, que aleshores presidia el Parlament Europeu, no van votar.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut