Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

La Comissió de la Dignitat demana a Mascarell que rellanci el retorn dels Papers de Salamanca

La Comissió de la Dignitat ha demanat aquest divendres al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que ‘rellenci amb força’ el procés de retorn dels anomenats ‘Papers de Salamanca’ per tal que ens els propers mesos es pugui fer efectiu el retorn de la reta de documents i objectes que encara hi ha a la ciutat castellana. Una delegació de l’entitat s’ha reunit aquest divendres amb Mascarell a la seu del Departament de Cultura. La Comissió de la Dignitat demana a Cultura que promogui la reunió de la comissió mixta amb el Ministeri espanyol de Cultura espanyol per iniciar la digitalització del fons i efectuar-ne el ‘trasllat immediat’ dels que ja estan digitalitzats.

Redacció
Redacció 22/01/2011

Segons assenyala la Comissió de la Dignitat, a Salamanca hi resten un 15% dels documents requisats. D’altra banda, l’entitat ha fet arribar a Mascarell la necessitat d’iniciar ‘amb urgència’ el procés de reconeixement de les persones i entitats que han reclamat la devolució dels seus documents i que quan arribin a Catalunya ‘els siguin retornats’.

Així mateix, l’entitat ha comunicat al conseller que ‘seguirà lluitant amb força fins a completar el procés de restitució d’aquest patrimoni al nostre país i als seus ciutadans i institucions espoliats i també als ajuntaments que encara tenen documents retinguts a aquell dipòsit de rapinya’.