Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La CMT sosté que Camps que no pot multar ACPV perquè no té competències en matèria de repetidors

La Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT) ha emès una resolució (pdf) en què reivindica que les competències en matèria de telecomunicacions són exclusives de l’Estat espanyol i que la capacitat de sancionar per l’emissió il·lícita a través de repetidors no correspon a la Generalitat valenciana sinó a la CMT i al secretari d’estat de telecomunicacions. D’aquesta manera es recorda al president valencià, Francisco Camps, que segons es desprèn de l’article 149.1.21 de la Constitució espanyola no pot forçar a acabar amb les emissions de TV3 al País Valencià a través de l’amenaça de més multes a Acció Cultural del País Valencià (ACPV). L’entitat ha incorporat aquesta resolució als recursos presentats al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià i al Tribunal Suprem en contra de les multes imposades per emetre TV3 que ja s’eleven fins als 600.000 euros. L’amenaça de noves multes ha provocat que finalment aquest passat dijous s’hagin vist obligats a apagar el senyal de TV3 al País Valencià.

Redacció
Redacció 23/02/2011

Segons aquesta resolució, Acció Cultural només hauria de demanar permís per emetre a la CMT perquè la Generalitat Valenciana no té competències en aquesta matèria i no pot, per tant, sancionar cap propietari de repetidors. La resposta de l’organisme, amb data 17 de febrer, està motivada per una consulta de l’empresa Radiodifusión S.L. sobre si l’aprovació de la normativa valenciana en matèria audiovisual invalidaria les competències de la CMT.

L’empresa va registrar una pregunta en què es demana si s’invalidaria l’àmbit de competències de la CMT ‘si les autonomies definissin infraccions i sancions per als operadors de xarxes de telecomunicacions, en concret, de torres i casetes suport del sistema radiant o equipament tècnic, gestionat per un altre operador per a la prestació de serveis de comunicacions electròniques als prestamistes de serveis de comunicació audiovisual televisiva sense títol habilitant’.

En resposta, l’organisme manifesta que no té constància de cap modificació normativa en aquest però alerta en les seves conclusions que les competències exclusives corresponen a la mateixa CMT, al secretari d’Estat en matèria de telecomunicacions en virtut de l’article 149.1.21 de la Constitució Espanyola.

La resposta ha estat inclosa en el recurs de ACPV ha presentat contra les sancions imposades pel govern valencià per emetre TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a través dels seus repetidors.

L’entitat ha de fer front a més de 600.000 euros en multes abans del 20 de març si no vol veure embargats els seus comptes corrents, subvencions pendents de cobrament i propietats immobiliàries. Al llarg de tot el procediment, ACPV acumula multes per valor de més de 700.000 euros.