Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

La clàusula Camps ha demostrat ser un fracàs estrepitós

El portaveu adjunt del Compromís, Enric Morera, ha manifestat que el temps els ha acabat per donar la raó a tots aquells que van denunciar el mal negoci que suposava l’Estatut d’Autonomia aprovat l’any passat, amb la famosa i gens efectiva clàusula Camps. A més denuncien que s’està utilitzant al PP valencià per enfrontar-se amb altres comunitat autònomes i fer-li la feina bruta al PP de Madrid.

Redacció 13/07/2007

El portaveu adjunt del BLOCCompromís, Enric Morera, ha criticat la gestió de Camps en la negociació de l’Estatut i ha afrmat que el temps els ha acabat per donar la raó. L’estratègia de Camps de recórrer davant el TC la clàusula de finançament de l’Estatut d’Andalusia quan és públic i notori que si el País Valencià disposarà d’un clàusula d’aquest tipus, i no la clàusula Camps, tindríem un major finançament, més de 400 milions d’euros. Morera ha afegit que “si a més tinguérem una clàusula com la de l’Estatut de Catalunya, que garanteix inversions en infraestructures, recaptaríem un 350 milions d’euros més”.

El portaveu adjunt ha dit que “el nostre Estatut no ens garanteix cap tipus d’ingrés extra, només el que vinga determinant pel sistema de finançament autonòmic vigent, que recordem-ho, va ser aprovat per Zaplana.

El secretari general del BLOC ha lamentat que el president Camps hagi renunciat a una negociació bilateral amb l’Estat, via l’Estatut, per millorar el nostre sistema de finançament: “els números i els fets ens estan demostrant que el PP no ha sabut estar a l’altura de l’interès general del País en matèria de finançament”. Maleeixen que Camps hagi perdut l’oportunitat de negociació bilateral amb l’Estat, que “ens haguera donat millors resultats”.

A més denuncien que s’està utilitzant al PP valencià per enfrontar-se amb altres comunitat autònomes i fer-li la feina bruta al PP de Madrid,