Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La central nuclear d’Ascó I pateix un altre inicident

La central nuclear d’Ascó I (Ribera d’Ebre) ha patit aquest dimarts un incident durant el calibratge d’un transmissor de radiació amb una font de prova. Segons ha informat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), durant aquest treball es va produir, per proximitat, l’actuació d’un altre transmissor de radiació, que estava en servei. Després que el titular de la planta comprovés que el sistema de ventilació de la sala de control havia funcionat correctament, va interrompre la maniobra de calibratge del primer transmissor i va calibrar el segon. Segons el CSN, les proves van confirmar que l’incident es va produir per la influència de la font de prova sobre el transmissor que no s’estava calibrant.

Redacció
Redacció 11/02/2009

Incidents reiterats

Les tres centrals nuclears catalanes van registrar l’any passat més de 26 incidents, una xifra superior als 22 successos que han notificat les altres cinc plantes de l’Estat espanyol. Ascó I va registrar deu; Ascó II, vuit i Vandellòs II, vuit més.

Aquestes incidències van obligar a tancar Ascó I entre el 10 de juny i el 21 de juliol, i Vandellòs II també a l’agost quan es va originar el darrer incendi a la planta.

Aquesta situació i el retard en la comunicació dels incidents per part de l’empresa titular de la central han despertat les crítiques de grups ecologistes però també dels alcaldes de la zona i del Govern.