Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La celebració dels cara a cara encén el combat entre Tura i Hereu

Un dia abans de l’inici oficial de la campanya de primàries al PSC de Barcelona, els seus candidats, Montserrat Tura i Jordi Hereu,  han tingut la primera topada en relació a la celebració dels cara a cara. Així, Tura considera que realitzar molts debats acaba per pervertir el procés de primàries i demana que es racionalitzi el nombre de trobades conjuntes tot i que assegura que no té por a fer-ne. Jordi Hereu per la seva banda, no és del mateix parer i és mostra partidari d’acceptar totes les propostes d’enfrontament amb la seva rival de partit que arribin. En aquest context, Tura i Hereu ja s’han enfrontat a la xarxa social Twitter, ja que l’exconsellera va mostrar en el seu perfil el malestar per la carta que Hereu va enviar a La Vanguardia per confirmar la seva intenció de participar en un cara a cara contra Tura. L’exalcadessa  de Mollet va assegurar que no era amb ‘una carta unilateral’ com s’organitza un debat. Aquest dimecres, la mateixa exconsellera ha demanat, en aquest sentit, ‘emmarcar’ be el procés. L’alcalde, per la seva part, ha dit que ‘no entén les reticències’ de l’equip de Tura.

Redacció
Redacció 03/02/2011

En una entrevista a Com Ràdio, Montserrat Tura ha negat que fer tots els cara a cara que es proposen sigui positiu pel PSC, i ha afirmat que ‘amb debats oberts, a tots els mitjans i cada dia’, les primàries del PSC ‘al final acaben convertint-se en la campanya municipal quan no ho és’. En aquest mateix sentit, ha demanat ‘fer una mica de pedagogia’ sobre què són i què suposen unes primàries com aquestes. Malgrat tot, Tura diu que no té cap problema en debatre i enfrontar-se públicament i vàries vegades a Jordi Hereu, però demana que la comissió negociadora dels dos equips arribi a un pacte ferm i consensuat per decidir quants debats s’han de fer. ‘Quan ens posem d’acord en quants debats fem no tinc cap inconvenient en parlar i explicar el perquè de la meva decisió, de com veig el futur i el meu projecte per Barcelona. Està be que sigui així però hem d’emmarcar-ho molt be’, ha afegit.

Hereu, ‘quan calgui i on calgui’

Des de l’altre costat, Jordi Hereu es mostrava sobradament disposat ‘a parlar de Barcelona’ amb Tura quan sigui i on calgui. Tant és així, que l’alcalde ha criticat que Tura i el seu equip vegin inconvenients en fer més cara a cara. ‘Sincerament, no entenc que hi pugui haver reticències. No les entenc, per una cosa: a l’endemà del 19 entrem en el debat per Barcelona’, ha explicat. I és que, segons Jordi Hereu, ‘Barcelona és una ciutat que mai defuig del debat’ perquè ‘el debat forma part de la nostra cultura com a ciutat’, cosa que mostra ‘un signe de vitalitat’.