Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

La CE tanca en fals el cas del frau de la resposta sobre Catalunya

“El cas està tancat. Va ser un error administratiu humà en el sistema”, ha assegurat la portaveu de la Comissió Europea, Mina Andreeva, en referència a la investigació sobre l'escàndol per la suposada manipulació d'una resposta de Juncker sobre la independència de Catalunya. La portaveu comunitària a més, ha deixat clar que la CE no farà públiques les “conseqüències internes de recursos humans” i s’ha negat a demanar perdó pels fets.

Redacció
Redacció 20/10/2015

La CE no volia interferir però ho va fer

Mina Andreeva s'ha negat aquest dimarts en fins a dues ocasions a demanar perdó als votants i eurodiputats, però ha assegurat que Brussel·les no volia “interferir en processos constitucionals nacionals i eleccions nacionals”.

Paper galdós de la CE

Per altra banda la portaveu tampoc no ha volgut respondre a la pregunta sobre si se sent desacreditada per la Defensora del Poble Europeu, que aquest dilluns va assegurar que “qualsevol declaració dels membres de les institucions comunitàries” sobre la independència de Catalunya només “reflecteix la seva opinió personal i no el posicionament oficial”.

Malestar amb la Defensora del Poble 

Andreeva, però, no ha amagat el malestar de Brussel·les amb Emily O'Reilly. “Nosaltres tenim canals institucionals ben establerts per comunicar amb la Defensora”, ha assegurat. I s'ha negat a comentar una carta “que ni tan sols no va adreçada a nosaltres. Andreeva ha insistit que “el posicionament de la Comissió Europea” sobre la secessió d'una regió d'un estat membre “no ha canviat des dels anys de Prodi”.

Relacionats