Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La CE critica la ‘mortaldat massiva’ d’aus en parcs eòlics de Castelló

|

- Publicitat -

Segons ha denunciat Romeva en la seva pregunta, els 8 parcs eòlics a la regió, amb 260 aerogeneradors per al seu funcionament, han causat ‘greu afecció’ a la Xarxa Natura 2000 i a les Àrees Importants per a les Aus (ANAVA) provocant la ‘mortaldat massiva’ d’espècies protegides com, per exemple, el voltor Leonardo (per col·lisió contra els aerogeneradors), el gamarús, l’aligot vesper, el xoriguer vulgar, la bernat pescaire real, i la puput.

Dimas subratlla que el desenvolupament de l’energia eòlica contribuix a arribar a l’objectiu d’augmentar el percentatge d’electricitat produïda amb energies renovables a la UE fins a arribar al 21% en 2010. Tot i això, admet que ‘existixen riscos ambientals derivats de l’emplaçament incorrecte dels parcs eòlics’ i que l’energia d’este tipus ha de ser ‘sostenible i equilibrada’ per a no danyar de manera ‘significativa’ les zones importants per a la conservació.

Publicitat

En este sentit, el comissària recorda que Brussel·les ha obert una investigació sobre el pla valencià de parcs eòlics després de rebre denúncies per este cas i que segons l’esmentada investigació les 15 zones incloses en el projecte ‘s’han sotmès o se sotmetran’ a avaluacions d’impacte ambiental. Cal tindre una avaluació ‘favorable’ per a l’aprovació d’este projecte, ha precisat Dimas.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut