Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

La caverna carrega contra el Catalunya-Espanya

Si una cosa ens fa realment feliços als catalans és observar les grolleres reaccions d’Espanya cada vegada que Catalunya aconsegueix alguna cosa per la via legal i pacífica. Aquesta vegada, […]

Redacció 12/06/2007

Si una cosa ens fa realment feliços als catalans és observar les grolleres reaccions d’Espanya cada vegada que Catalunya aconsegueix alguna cosa per la via legal i pacífica. Aquesta vegada, però, el que ha aconseguit Catalunya ha estat derrotar  Espanya de la manera més literal possible. Concretament 5 a 3 en un partit de la Copa del Món de Futbol Sala que aquests dies s’està jugant a Rússia. Per tant, només cal fer una ullada a la premsa espanyola que ha gosat parlar del tema (la majoria han preferit fer veure que no ha passat i punt) per veure quines quotes de mala llet es descarrega. Els titulars ho diuen tot:

Catalunya gana a una selección española no oficial en un campeonato mundial que se juega en Siberia

El CSD dice que la “selección” de la Copa del Mundo de Yakutia no representa a España

El PP llama “payaso” a Carod Rovira por avalar el partido entre Cataluña y una supuesta selección española

La Generalitat catalana monta un partido contra España

La Plataforma ProSelecciones Catalanas dice que el Catalunya-España del Mundial demuestra que “sólo es fútbol”

Cataluña y España se enfrentarán en un Mundial paralelo de fútbol sala

I bé, llavors hi ha els titulars d’El Mundo, que és qui ha seguit el tema de manera més reiterativa. No hi ha accés gratuït als articles, però una altra vegada, els títols ja ho diuen tot:

– Charlotada en Yakutia

– La Asociación de Fútbol Sala intenta que Cataluña y España se midan mañana en Yakutia

– El PP exige al Gobierno que impida el partido entre Cataluña y España

– Una provocación que el Govern de Montilla no debe permitir

– El PP pide al Gobierno que impida el partido entre Cataluña y España

No hi ha cap dubte que tots aquests titulars no són pas res més que un signe que algunes coses s’estan fent bé en matèria nacional esportiva. Els espanyols estan assumint que en aquest camp, les notícies els arribaran amb un màxim de 24-48 hores d’antelació i que, per tant, difícilment podran arribar-hi a temps per evitar-ho. Ep… sempre dins de l’esportivitat, que ja se sap que no s’ha de barrejar esports amb política. Per això els espanyols ho deixen tot únicament en mans de les federacions. Que per alguna cosa són autònomes, no? Doncs per si de cas, els catalans ja ens ho tenim après!