Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La Catosfera es castellanitza

L’autoerigit guru dels blocs catalans, Marc Vidal, ha presentat aquesta setmana la segona edició de les Jornades de la Catosfera, que novament pretenen prendre el pols al món dels blogs […]

Redacció
Redacció 13/03/2009

L’autoerigit guru dels blocs catalans, Marc Vidal, ha presentat aquesta setmana la segona edició de les Jornades de la Catosfera, que novament pretenen prendre el pols al món dels blogs catalans. Aquesta segona edició de les Jornades de la Catosfera tornarà a celebrar-se a Granollers els dies 27, 28 i 29 de març.

En aquest cas, però, l’eufòria de la primera edició s’ha vist alterada per l’orientació espanyolista que han pres les jornades. Si en la primera edició es va intentar aglutinar al bo i millor dels blogs catalans, en aquestes segones jornades en Marc Vidal ha optat per convidar massivament a blocaires espanyols. Així, com destaca en Marc Belzunces, el 62% dels ponents d’aquestes jornades seràn espanyols per un 38% de blogs catalans.

Males veus diuen que amb aquesta nòmina de blocaires espanyols en Marc Vidal intenta guanyar-se els favors de blocaires influents a les Espanyes en la seva dèria per erigir-se el català més 2.0 de la xarxa. En aquest sentit, és bo recordar que aquest espanyolisme d’en Vidal no és nou, ja que fa uns anys hauria format part d’una candidatura del PP al Vallès Oriental. Aquesta exagerada quantitat de conferències espanyoles xoca frontalment amb la mateixa gènesi de la paraula ‘Catosfera’, un concepte inventat per Antoni Ibàñez per definir la xarxa de blocs catalana.

Tal com diu en Belzunces, les del Vidal seràn unes bones Jornades, però en cap cas seràn unes jornades de la Catosfera. La Catosfera haurà de buscar-se unes altres jornades on parlar dels afers propis de la xarxa catalana, que no necessiten de ponents estrangers per tal d’aconseguir notorietat.