Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La Catalunya Nord rebutja el nou logotip del Llenguadoc-Rosselló a les matrícules

L’adopció de la normativa europea per a les matrícules dels cotxes ratificada pel Ministeri de l’Interior francès no ha agradat als ciutadans de la Catalunya Nord, ja que contempla un logotip únic regional per tot el Llenguadoc-Rosselló que omet la catalanitat de la regió. Així segons Convergència Democràtica de Catalogne, el novíssim logotip de les set estrelles triat per les matrícules és fruit del ‘màrqueting recent’ durant la polèmica campanya anticatalana per la Septimània i ‘no contempla cap contingut històric’. CDC vol oposar-se en bloc contra el logotip triat amb els parlamentaris nordcatalans de la UMP, el partit de Sarkozy. El president regional, Georges Frêche, també s’ha mostrat favorable a la inclusió de la bandera catalana a les matrícules i proposa aconseguir la derogació del logotip actual a través d’una demanda al Ministeri.

Redacció
Redacció 18/02/2009

Tal com informa el digital La Clau, el logotip triat és un vestigi de l’operació anticatalana de la Septimània, que pretenia canviar el nom de la regió Llenguadoc-Rosselló per la nomenclatura romana de ‘La Septimània’, eliminant així el rastre occità i català de la zona.

Malgrat l’ingent quantitat de recursos gastats, la societat nordcatalana va oposar-se en massa al canvi de nom l’any 2005, però el logotip impulsat pels proseptimània va ser acceptat i actualment no mostra cap referència a les banderes occitana i catalana.