Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

La “casta” a la gerència de Barcelona de la mà d’Ada Colau

Segons la Cadena SER, fonts coneixedores de les converses han assegurat que l’exregidor socialista Jordi  Martí hauria acceptat la proposta d’Ada Colau de ser el nou gerent de l'Ajuntament de Barcelona. Amb un currículum que podria portar a definir Martí, en termes de Colau, com a membre de la casta de ple dret, això no ha estat impediment perquè Colau fitxi un  exdelegat de cultura de l'ajuntament de Barcelona, entre altres càrrecs, com a gerent del consistori.  La pregunta és: el sou serà de 2.200 euros mensuals o els prop de 150.000 que percep l’actual gerent?

Redacció
Redacció 09/06/2015

L'afany per les cadires de MES 

L’expresident del Grup socialista a l’Ajuntament de Barcelona i líder de MES, Jordi Martí, té un llarg currículum en institucions i també en càrrecs polítics del govern Hereu.  Va ser director de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) entre 1999 i 2003 de la mà de l’actual conseller de Cultura, Ferran Mascarell, llavors regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. Posteriorment va ser subdirector gerent del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) càrrec va deixar quan Jordi  Hereu el va designar el 2007 delegat de Cultura de Barcelona. En el darrer mandat ha estat representant del PSC al Consorci Zona Franca, al Consorci Fira de Barcelona, al Consorci del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, al Consorci del Museu d’Art Contemporani de Barcelona i d’Infraestructures Municipals, SA (BIMSA).

Els “moviments” de Martí 

El líder de MES, Jordi Martí, a finals d’abril, després d'arribar a un pacte amb ERC per concórrer a les municipals del 24-M, psteriorment va signar un acord amb ICV per anar juts a 18 municipis, la majoria d’ells a l’àrea metropolitana de Barcelona. Després de les eleccions, Martí va pressionar ERC perquè pactés amb BComú perquè considerava “absurd, en termes nacionals, que l’esquerra sobiranista girés l’esquena a Ada Colau adduint poc compromís amb el país”.