Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

La casa reial “cofoia” amb la xiulada al rei

Cap menció a la xiulada en la crònica oficial de la casa reial del final de la Copa. El web oficial del cap d’estat espanyol mostra una foto del moment en que sonava l’himne espanyol al Camp Nou sota una eixordadora xiulada al himne i al monarca, però no fa cap menció a “l’Insult a Espanya” que el diari monàrquic la Razón duu a portada, ni a la “vergonyat xiulada a l’himne espanyol en la  final de la Copa” que titula l’ABC. La negació de la realitat per part de la monarquia és històrica però avui contrasta amb la virulent resposta del govern espanyol a la xiulada, emetent un comunicat d’urgència en el que condemnava la xiulada per ser un atac contra els símbols dels espanyols.
 

Redacció
Redacció 31/05/2015

La casa reial comparteix la reflexió de la Fundació Internacional de Drets Humans?

La Fundació dels drets Humans recorda en una piulada a Twitter que “Aplaudir, pitar o silbar para mostrar acuerdo o rechazo son formas pacíficas y democráticas de ejercer el derecho a la #LibertadDeExpresión”. 

La cara de Wert, un poema

La cara del ministre Wert que també és titular d’esports ho diu tot, i contrasta amb la cara del president Mas. De fet la premsa espanyola ha carregat contra el president Mas : “xiulada a Felip VI i a l'himne nacional amb el permís de Mas”, subtitula la Razón a Portada, i “Monumental xiulada al rei, somriure d'Artur Mas i el Barcelona campió”, diu a portada El Mundo.

Rajoy deixa sol el rei i mira el partit des de La Moncloa

El president Rajoy que era a Catalunya aquest dissabte per cloure les jornades de Sitges no va assistir al partit del Camp Nou, això sí, després de repiular el comunicat del Govern contra la xiulada, que La Moncloa anunciava a Twitter, va celebrar la “Gran victoria del FCBarcelona”.
 
 PP i Ciudadanos s’afegeixen a l’aquelarre contra la xiulada

El PP ha condemnat “rotundament” la xiulada a l'himne espanyol i ha qualificat de “lamentable i intolerable ofensa”. Ciudadanos en un comunicat s'ha referit a la “intolerància i absolut menyspreu” de CDC i ERC cap als símbols estatals, i ha criticat la “satisfacció aparent” del president Mas, en el moment en què es va produir la xiulada, i reclama que es “depurin responsabilitats”.