Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

La cara oculta d’Albert Rivera i del finançament de Ciudadanos, al descobert

Guifré Jordan @enGuifre. – Maquiavèl·lics, manipuladors, farsants, xuclasangs, autoritaris, totalitaris, deshonestos… Són les paraules per descriure Ciudadanos i sobretot Albert Rivera que utilitza el madrileny Carlos Delgado, l’autor del llibre Albert Rivera es un lagarto de V. L’obra, que s’està publicant per capítols de manera digital, obre la capsa de pandora i explica que a hores d’ara el ‘partit taronja’ es una mena de franquícia “com Burger King o McDonalds”: absorbeix partits independents locals amb representació per ‘xuclar-los’ la totalitat de les subvencions municipals a canvi de poder utilitzar la seva marca als següents comicis. El directe!cat ha parlat amb l'autor de l'obra.

Redacció
Redacció 07/10/2015

Rivera, un personatge “distant, narcisista i amb un ego immens”

Carlos Delgado, que ha tingut contractes freqüents amb Rivera durant anys, ha explicat que tot el discurs de Ciudadanos és “mentida, és només una façana”. En declaracions exclusives al directe!cat, diu que el partit respon als interessos més obscurs, que és un invent dels empresaris de l’IBEX-35 equiparable al suport que va rebre el PSOE fa 35 anys per derrotar el PCE i també similar a l’Operació Roca. Sobre Albert Rivera, el descriu a la introducció de l'obra com una persona distant, narcisista, amb supèrbia, incapaç de mirar als ulls de l’interlocutor i amb un ego immens: “Em sembla un personatge perillós, no té escrúpols”.

Ciudadanos té tres fundacions

Al llibre ‘Albert Rivera es un lagarto de V’ també es posen en dubte les fundacions de Ciudadanos. Al contrari que la majoria de partits en té tres, i l'autor insinua que “són les recaptadores de diners, que d’aquesta manera són més blanquejables”. Carlos Delgado també parla de la formació ‘taronja’ com una organització amb “pràctiques estalinistes”, ja que fa fora de manera fulminant qualsevol militant que pugui mostrar crítiques a la direcció. “És per això que són els únics que no tenen sector crític”.

Traïcions sense escrúpols

Delgado, que és regidor a Leganés per Unión por Leganés – ULEG i president d’un agrupació política que aplega alguns partits independents locals a nivell espanyol (CAPI), ha explicat al directe!cat el modus operandi de Ciudadanos. A més, ha dit que la seva formació té postulats similars als del partit de Rivera, i per això van tenir bona sintonia i contactes freqüents durant anys, però que tot es va trencar l’any passat. 

La CAPI va ajudar econòmicament i va demanar el vot per C’s en les eleccions europees de 2014 a canvi que els 'taronja’ no es presentessin als comicis municipals, però Rivera no va complir. “Després de les europees van donar el pacte per acabat, ja ens havien xuclat prou la sang”, diu Delgado. “Allà ja vam veure que no tenen escrúpols, tenen ambició sense límits, són llops, tot pel poder”, conclou. 

Relacionats