Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

La Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007 posa en marxa la seva internacionalització

La Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007 portarà a terme, des d’ara i fins a finals d’any, un seguit d’activitats de projecció exterior de la seva capitalitat cultural, d’acord amb el que varen establir el passat mes de juliol l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, la tinenta d’alcalde de cultura, Montse Parra, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela. Entre les activitats previstes, es presentarà la Capital de la Cultura Catalana 2007 a Romania, a la fira del Fira del Llibre de Frankfurt i a Atenes.

Redacció
Redacció 25/09/2007

En aquest sentit, aquest cap de setmana, Tudela presentarà Lleida 2007 a la ciutat de Sibiu (Romania) que, juntament amb Luxemburg, és la Capital Europea de la Cultura d’enguany. La presentació es farà en el marc de la reunió anual de la xarxa europea de capitals culturals, de la qual la Capital de la Cultura Catalana en forma part.

D’altra banda, el dia 10 d’octubre, Àngel Ros participarà a la Fira del Llibre de Frankfurt en una taula rodona amb el títol ‘Les ciutats, generadores de Cultura’. El director de l’Institut Ramon Llull (IRL), Josep Bargalló, presentarà aquest acte, en el qual intervindran també altres ciutats elegides com a capital cultural. La taula rodona se celebrarà al plató Fòrum de la Fira de Frankfurt, lloc central de les activitats de la cultura catalana com a invitada d’honor a l’edició d’enguany d’aquesta Fira del llibre, que és la més important del món.

Una setmana després de l’acte de Frankfurt, serà la ciutat d’Atenes (Grècia), la primera capital cultural de la història, qui acollirà una altra presentació de la Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007. Aquesta presentació tindrà lloc en el marc del Symposium internacional ‘Productivitat de la Cultura’, en el que participaran especialistes de la gestió cultural d’arreu del món. Alhora, amb motiu d’aquesta reunió es presentarà públicament el Centre Internacional de Documentació de Capitals Culturals que ha creat recentment l’alcalde d’Atenes, Nikitas Kaklamanis. Aquest centre serà codirigit per Christos Roilos (Grècia), Xavier Tudela (Catalunya) i Joerg-Ingo Weber (Alemanya). Lleida 2007 hi tindrà un espai específic.

Finalment, Lleida 2007 està preparant un spot promocional de la seva capitalitat cultural que s’emetrà per una nova cadena de televisió d’àmbit europeu, en les properes setmanes.