Dimarts, 18 de Febrer de 2020 - Edició 572
La República

La candidatura “impossible” (ERC, SI, Reagrupament, i CUP) seria segona força al Parlament

No són només les dades, les enquestes, com la darrera de El Periódico, és la voluntat majoritària d’una part de la ciutadania que vol un pol unitari des de l’esquerra que sigui capaç de fer front a un procés irreversible cap a l’estat propi. Una esquerra independentista generosa i que faci impossible que CiU faci marxa enrere, una candidatura amb incorporacions de personalitats catalanes faria possible un salt qualitatiu important i imparable per garantir per desprès de les eleccions un govern de transició nacional cap a la independència. Us imagineu aquesta candidatura de moment impossible que fos segona força política al Parlament el 25-N?

Redacció
Redacció 01/10/2012

Amb les dades a la mà, una candidatura d’ERC amb SI, Reagrupament i la CUP seria segona força al Parlament

Amb les probables davallades del PSC i PP, aconseguir ser segona força al Parlament de Catalunya no és cap quimera, i en aquest sentit segons fonts republicanes porten setmanes movent fitxa per intentar vestir una candidatura al màxim d’unitària, i ha obert les seves llistes per incorporar personalitats que puguin ser acceptades per un ampli espectre de l’esquerra independentista.

La candidatura unitària es complica per moments, per una part la CUP ha decidit ajornar qualsevol decisió fins a dos dies desprès d’acabar el termini per formar coalicions, SI i Reagrupament amb lideratges incompatibles i una ERC liderada per Junqueras que ha fet amb èxit una renovació a les files republicanes que busca si més no la candidatura unitària, una llista prou representativa per ser l’alternativa independentista des del centre esquerra.

Una candidatura liderada per ERC forta, és la garantia d’una CiU que no es farà enrere en el procés cap a l’estat propi

De totes maneres, la darrera enquesta publicada visualitza un augment important dels republicans que els posa a tocar del PSC, fins i tot ERC i SI per separat superen el PSC.

El PSC abandona l’esquerra nacional i surt a competir amb el PP

La derrota per amplia majoria de Montserrat Tura aboca el PSC a competir amb el PP a veure qui defensa millor una Catalunya integrada dins d’Espanya, no és pot anar contra el sentiment majoritari dels votants d’un mateix partit, les enquestes d’aquests dies confirmen que una amplia majoria dels votants socialistes estan d’acord amb el referèndum, i una majoria votarien sí, són molt vots que poden quedar orfes de representació.

ICV/EUiA pot assumir part dels votants socialistes però encara una certa ambigüitat en l’exercici del dret a decidir obre escletxes

La seva aposta per una consulta a tres bandes incorporant la variable federalista provoca recels, però la seva evolució cap al dret a decidir li pot obrir les portes a una part del electorat socialista.
 

Relacionats