Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

La candidatura de Puigcercós i Ridao presenta 2.028 signatures dels militants a la seu del partit

La candidatura d’ERC encapçalada per Joan Puigcercós i Joan Ridao, Gent d’Esquerra, ha presentat 2.028 signatures dels militants a la seu del partit (una cinquena part del total del partit). El diputat d’Esquerra i responsable de campanya de les candidatures de Puigcercós i Ridao, Pere Aragonès, ha manifestat que ‘és un nombre de signatures important que demostra la bona acollida que ha tingut el projecte que es va presentant a les comarcals del partit i que és fruit del treball de moltes persones que han donat suport a aquesta candidatura’.

Redacció
Redacció 01/05/2008

Aragonès, acompanyat per la tinent alcalde de Rubí i la cap de llista d’Esquerra en aquesta població les passades eleccions municipals, Arés Tubau, ha dit que porten un total de 70 actes territorials de manera formal. ‘La militància tenia moltes ganes de debatre i ha acollit les propostes de la gent tranquil·la d’Esquerra i això situa en molt bona posició la candidatura’, ha destacat.

‘El projecte que proposa’ Gent d’Esquerra ‘es podrà sentir al Congrés’ de la formació independentista i ha manifestat que espera ‘que en surti vencedor’. Aragonès també ha anunciat que la candidatura de Puigcercós i Ridao presentarà esmenes a la ponència política que es va aprovar al Consell Nacional, ‘que és un mínim comú denominador de moltes candidatures’, ha ressaltat. ‘És un document obert que s’ha d’enriquir i que s’està debatent’, ha dit.

Entre aquestes esmenes ha explicat que tenen propostes de ‘descentralització de les decisions i de l’administració del partit, de fomentar la participació en les grans decisions que ha de prendre el partit, actualitzar el protocol de relacions amb les JERC i de donar més visibilitat als dirigents del partit’.

En aquest context, ha declarat que ‘a les seccions locals hi ha debat i en àmbits sectorials aquest és polític i no de persones’. Per això, ha apuntat que ‘moltes de les propostes polítiques de Gent d’Esquerra s’hauran d’incorporar al Congrés del dia 14 de juny’.

Aragonès ha dit que ‘s’han de marcar els passos concrets de cara el Congrés del 2012, en el qual s’han de tenir les condicions per poder afrontar les condicions per convocar un referèndum d’autodeterminació amb garanties’.

‘Esquerra és un partit sense xarxa’, ha ressaltat Aragonès. Per això ha destacat que al voltant d’ERC ‘hi ha d’haver un moviment composat per entitats i persones a nivell individual que donin recolzament a les propostes’. El diputat republicà ha fet referència a ‘crear ponts’ entre les forces polítiques del catalanisme i ha posat com exemple la proposta de candidatura unitària, de tots els partits que varen donar suport a l’Estatut del 30 de setembre, a les eleccions europees del pròxim any.