Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

La candidata de Banc Sabadell en Comú

Fer-se un lloc entre les posicions preferents de la graella de sortida a l’alcaldia de Barcelona, no és fàcil. Agradar a tothom és difícil i més si es vol fer mantenint els principis. És per això que, com deia Groucho Marx, “si no li agraden els meus principis, en tinc d’altres”. La candidata de la coalició Barcelona en Comú, Ada Colau, apareix anunciada com a ponent en una conferència-col·loqui organitzada per El Periódico i Banc de Sabadell prevista per demà.

Redacció
Redacció 28/04/2015

Cap de cartell, també dels bancs

Malgrat el repunt a les enquestes, la popularitat d’Ada Colau està començant a patir un desgast derivat d’algunes incongruències vistes en els darrers dies. Per una banda, el directe!cat ja va avançar en exclusiva que l’omnipresent candidata concorreria a les eleccions amb el seu rostre com a logotip de la candidatura. Diversos usuaris a Twitter han denunciat l’empaperament de molts plafons informatius de la ciutat amb el seu rostre, sense més. I ara l’expresidenta de la PAH apareix com a conferenciant patrocinada pel Banc de Sabadell. La mateixa Colau ho deia en una entrevista el setembre de 2013 a ‘Último Cero’: “En Cataluña a La Caixa y al Banco Sabadell les importa mucho su imagen pública, pero fuera de Cataluña les importa menos”.

Júlia Otero s’enganxa els dits

La popular periodista marca de la casa del socialisme ‘progre’. Va descriure en una oda el valor de la jove Colau, que en la Comissió d’Economia del Congrés de 2013 va qualificar com a “criminal” a la banca. Poc després, la periodista es convertia en l’estrella de les famoses converses del Banc Sabadell. En l’article però, Otero llençava un consell que l’exactivista no ha desoït. “Sé realista: si hay alguien que puede tenderse como un puente entre la vieja izquierda, gastada, y esa explosión de nuevos movimientos sociales que cristalizan en el 15-M, esa eres tú. Perdona mi atrevimiento al darte un consejo que no me pides: no desperdicies tu capacidad extraordinaria de liderazgo. Ponte al frente de algo nuevo que nos reconcilie con lo viejo”. Lideratge assumit, Colau és capaç de fer el que calgui mentre les enquestes li segueixin somrient, com participar en col·loquis patrocinats per bancs.