Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

La cançó (antimonàrquica) de l’estiu

Les protestes antimonàrquiques no són un patrimoni exclusivament català. És cert que a a Catalunya es concentren mostres sistemàtiques de rebuig als monarques, com la crema de fotografies del rei, […]

Redacció
Redacció 11/06/2010

Les protestes antimonàrquiques no són un patrimoni exclusivament català. És cert que a a Catalunya es concentren mostres sistemàtiques de rebuig als monarques, com la crema de fotografies del rei, però a l’Estat espanyol també hi ha qui rebutja el Borbó. Aquest rebuig pot tenir moltes cares, i avui us en presentem una de particularment punk procedent de Segovia.

Es tracta del grup ‘Ardor Destómago’, que ha dedicat el seu primer hit destraler a ‘el fill de puta del rei’, en paraules seves.

La lletra diu així:

‘¿Quién mató a su propio hermano?
con una escopeta de caza
¿Quién disparó?
En circunstancias poco aclaradas
Quién fue nombrado sucesor
Por un asqueroso dictador
Quién era el Elefante Blanco
Quién se llevaba bien con Franco
El hijoputa del rey’
 
La cançó es titula ‘Una historia real’ i, com podreu comprovar a continuació ja no es troba disponible a Youtube ja que segons sembla ha estat esborrada pels mateixos autors. La cançó ja ha estat criticada pels mitjans ultraespanyols, que ataquen el fet que hagi estat editada en CD amb una subvenció de l’Ajuntament de Segovia, controlat pel PSOE.