Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La campanya en solitari d’un veí de Porqueres per l’alliberament dels presos polítics

ACN/M.B| La ciutadania catalana no pararà fins alliberar els seus presos polítics. Ho hem vist en diverses ocasions, amb iniciatives de tota mena -massives i més petites- des que Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i, més tard, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Joaquim Forn van ser empresonats per la justícia espanyola avui fa dos mesos. Però, potser, fins ara no havíem vist una iniciativa com aquesta. 

Redacció
Redacció 02/01/2018

Un veí de Porqueres (Pla de l'Estany) ha començat aquest dimarts al migdia una protesta a títol individual per demanar l'alliberament dels “presos polítics” davant l'Ajuntament de Banyoles. Amb una pancarta on deia 'llibertat' i una cinta groga penjada al coll, s'ha estat durant una hora tot sol a aquest emplaçament.

Segons ha explicat, cada dia repetirà aquest gest i hi sumarà un minut més. “Estic trist per les circumstàncies polítiques per les que passem; voldria que s'acabés d'una vegada la repressió i que els que estan empresonats tornessin a casa i també els que estan a l'exili”, ha explicat en Josep. 

L'home, que està jubilat, afirma que aquest és el “granet de sorra” que vol aportar, esperonat per altres iniciatives com la dels Avis i Àvies per la Llibertat de Reus. I anima a altres persones a que l'acompanyin.