Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La Cambra de comerç denuncia l’endarreriment dels projectes d’inversió a Catalunya

|

- Publicitat -

Miquel Valls ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio que el finançament és un dels aspectes clau que cal resoldre, juntament amb el pressupost i ha explicat que la Cambra de Comerç confia en el president Montilla i ‘la seva capacitat de negociació amb el govern central, estem darrera d’ell i li donem tot el nostre suport’, ha dit, tot afegint que està convençut que s’arribarà a un bon acord de finançament i que si no fos així, llavors ja es veurà quina resposta s’ha de donar.

El president de la Cambra ha dit que donen per fet que el quart trimestre l’economia catalana entrarà en recessió. Valls ha opinat que Montilla està analitzant la situació econòmica amb molta serenitat i que les solucions a la crisi han de sortir de la col·laboració de tots. ‘El govern no té solucions màgiques i les empreses tampoc’, ha dit Valls i ha afegit: ‘Crec que el president Montilla està fent els deures’. També ha explicat que un 36% de les empreses tenen problemes de finançament i que la crisi afecta molt més a les petites empreses. Considera que s’està traslladant tot l’efecte de la crisi de l’economia financera a l’economia real. Tot i amb això, també ha dit que la gent que espera que se li solucioni el problema de finançament no entén que d’una cosa aprovada el 13 d’octubre encara no arribin els diners a les petites i mitjanes empreses.

Publicitat

Valls ha afirmat que Catalunya és líder del sector industrial de l’estat espanyol i que el teixit de petites i mitjanes empreses són la base de l’economia catalana. També ha dit que cal ajudar especialment el sector de l’automòbil, ja que es tracta, ha explicat, d’un sector bàsic. ‘Hem de col·laborar tots perquè tiri endavant, perquè no només estem parlant de l’automòbil, estem parlant de tota la indústria auxiliar i de components’ i considera que cal estudiar com s’ajuda tota aquesta indústria i el sector industrial en general.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut