Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

La Caixa pateix pishing

No ha estat fins aquesta setmana que La Caixa, la caixa d’estalvis més gran de l’Estat espanyol, ha patit el primer pishing, és a dir, intent d’estafa massiva al seus […]

Redacció 11/12/2007

No ha estat fins aquesta setmana que La Caixa, la caixa d’estalvis més gran de l’Estat espanyol, ha patit el primer pishing, és a dir, intent d’estafa massiva al seus clients.

El hacker en qüestió ha enviat a milers de clients de l’entitat bancària un correu, suposadament dirigit des de l’adreça info@lacaixa.com, on demana als clients que visitin un web extern on els demana les dades dels seus comptes bancaris.

El correu està carregat de faltes d’ortografia i escrit en castellà, però qualsevol despistat podria acabar caient al parany i cedint les seves dades bancàries -una seixantena de claus personals!- a aquests estafadors. En teoria La Caixa ofereix al seus clients la garantia “Caixa Protect” davant fraus d’aquesta mena. Caldrà veure si compensen a aquells incauts que caiguin al parany.

A continuació us adjuntem algunes captures del pishing. Pocs clients catalans hauran caigut al parany al rebre el correu en castellà i sense revisió ortogràfica, però caldrà estar atents a aquesta mena d’estafes, que de ben segur es perfeccionaran en el futur.

imatge