Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La Caixa ho ensenya tot

La banca online creix a passes de gegant, però la suposada seguretat d’aquests sistemes electrònics sovint és posada en evidència pels propis usuaris. Aquests dies un usuari del Servicaixa ha […]

Redacció
Redacció 22/10/2007

La banca online creix a passes de gegant, però la suposada seguretat d’aquests sistemes electrònics sovint és posada en evidència pels propis usuaris.

Aquests dies un usuari del Servicaixa ha denunciat que és possible obtenir les dades de qualsevol client -adreça, telèfon, fins i tot els punts estrella- sense la necessitat de conèixer la contrassenya de l’afectat.

La vulnerabilitat apareix al donar-se de baixa dels correus electrònics automàtics que envia el Servicaixa. Per donar-se de baixa el sistema demana el correu electrònic i una contrassenya, però aquesta última és innecessària, i si s’introdueix només el correu se’ns mostren totes les dades personals d’aquell usuari.

De manera que és possible obtenir les dades d’un client qualsevol només coneixent el seu correu electrònic. L’usuari que ha descobert el “forat” s’ha posat en contacte amb La Caixa, que després d’un petit periple telefònic han assegurat que “intentarien arreglar-ho”.