Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

La Bruixa d’Or prepara el web en xinès per captar un nou mercat potencial

La Bruixa d’Or, de Sort, l’administració de loteria més coneguda a l’estat espanyol, tindrà el seu portal d’Internet en xinès. En l’actualitat el web es pot llegir en català, castellà i anglès. Arribar a un nou mercat potencial de 150 milions d’usuaris d’Internet és una ocasió que, segons l’empresari dedicat a repartir la sort, Xavier Gabriel, no es pot deixar escapar. Actualment, l’administració de loteries pallaresa té deu milions de clients, i la proximitat del sorteig de Nadal ha fet que registri importants cues durant aquest pont de la Puríssima.

Redacció 10/12/2007

Amb la nova estratègia emprenedora de Xavier Gabriel, el mercat potencial s’enlaira a optar a 200 milions de clients. La pròxima inauguració del web en xinès obre el mercat ja consolidat de vendes virtuals a Europa i Amèrica. També cal destacar que el web es podrà llegir en italià. En aquest sentit, Gabriel ha indicat que ‘les noves tecnologies obren noves portes a la venda’. Després de catorze anys dedicats a les vendes per Internet, l’administració ha arribat a capitalitzar un 85% de la base de cent milions d’euros l’any.

D’altra banda, Xavier Gabriel creu que l’estratègia de marxandatge l’ha portat a tenir una popularitat a nivell mundial. Projectes com el seu viatge a la Lluna, la fundació la Bruixa d’Or i l’aposta pels mercats virtuals, fan que l’administració barregi la tradició amb l’actualitat. Gabriel assegura que ‘s’ha de saber combinar aquesta màgia entre allò actual i allò tradicional, que és tenir la butlleta a la mà i tocar la sort’. Mentre espera que es posin en funcionament els nous sistemes d’impressió de butlletes des dels domicilis dels consumidors, ja sigui en joc actiu com les travesses, o passiu com les loteries nacionals, les cues a l’administració de loteria de Sort són constants.

La proximitat del sorteig de Nadal ha fet que les taquilles de la Bruixa d’Or presentin importants cues durant aquest pont de la Puríssima, que han estat les previstes, segons el responsable de l’administració de loteria. Molts dels turistes que s’han acostat al Pallars Sobirà per passar aquests dies festius, han aprofitat per comprar loteria, tant per ells, com per tota la família.