Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

La “brega” porta Jordi Sànchez a la presidència de l’ANC

Cardona (ACN).- La “brega” ha permès que Jordi Sànchez prengui el relleu de Carme Forcadell al capdavant de l'Assemblea Nacional Catalana aquest dissabte a Cardona en un acte que ha reunit el nou secretariat nacional de l'entitat. Desprès d’uns dies d’intensa activitat i en alguns casos de “brega” Sánchez ha rebut el suport dels dos terços dels membres, desbancant així l'altra candidata a la presidència, l'editora Liz Castro. Un secretariat que ha passat dels vots dels socis que van elegir com a més votar a Castro i ha preferit per l’opció de Jordi Sánchez adjunt al síndic i proper a ICV. 

Redacció
Redacció 16/05/2015

L’entorn d’ICV-EUiA compta amb la presidència de dues de les entitats més importants del procés independentista

Muriel Casals (antiga militant del PSUC) presidenta d’Òmnium i Jordi Sánchez president de l’ANC, esperem que tot plegat serveixi per recuperar els sectors independentistes de la formació dirigida per Joan Herrera i lliurada al populisme d’Ada Colau.

Rosa Alentorn castigada per les campanyes mediàtiques d’alguns mitjans aconsegueix amb dificultats la vicepresidència

La nova vicepresidenta de l'ANC és Rosa Alentorn, persona propera a Carme Forcadell i que ha patit un autèntica persecució mediàtica contra la seva persona, malgrat tot, fins i tot un empat en la votació, ha estat elegida de manera ajustada pel càrrec. Més consens en l’elecció dels càrrecs de secretari i tresorera que ha recaigut en les persones de Jordi Vilarasau i Núria Guillaume.

De la “brega” a la bona feina per dur el país a la independència

Aquest serà sens dubte un repte del nou president, visualitzar que l’elecció ha estat encertada i malgrat la “brega” i la sensació que la seva elecció bé de molt amunt, tindrà que demostrar  que farà les coses en clau país i no partit.

La feina comença el proper 24N i la pressió política voldrà segui marcant perfil

Jordi Sánchez també té el repte de liderar la principal entitat de la societat civil catalana, i d’entrada té algunes dificultats més que Carme Forcadell, el debat de la llista unitària que alguns volen tornar obrir, valorar si cal fer emprenyar alguns dels partits claus o com afrontar l’actual inspecció fiscal(i política) de la que és objecta l’ANC.

Mas està convençut que Jordi Sànchez seguirà amb la bona feina de l'ANC en un moment “clau” on Catalunya “s'ho juga tot”
 
Lleida (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha donat la benvinguda al nou president de l'ANC, Jordi Sànchez, i s'ha mostrat convençut que seguirà amb la bona feina de l'entitat en un moment “decisiu, clau” i on Catalunya “'s'ho juga tot”. “Sé que farà una molt bona feina, sé que estarà al costat del país”, ha dit Mas des de Lleida, en un dinar amb el candidat de CiU, Toni Postius. El president ha reivindicat la tasca de l'Assemblea i d'altres entitats com Òmnium o l'AMI, perquè “a l'hora de la veritat van posar la cara i van treure un milió i mig de persones al carrer”, i ha remarcat que “aquesta és la força que té el país”.
 
Iceta celebra l'elecció de Jordi Sánchez com a nou president de l'ANC

 Tortosa (ACN).- El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha elogiat l'elecció de Jordi Sánchez com a nou president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Tot i que ha remarcat que el PSC i l'ANC tenen “visions diferents”, Iceta ha assenyalat que la tria de Sánchez al capdavant de l'entitat “ha de ser motiu de celebració i alegria”. El líder socialista català ha assegurat que l'exdirigent de La Crida és “una persona seriosa i de diàleg” i ha mostrat gran respecte i estima per ell. “Sens dubte estarà a l'alçada de les funcions que li encomanin”, ha apuntat. El primer secretari del PSC ha acompanyat el candidat socialista de Tortosa, Enric Roig, des d'on també ha criticat la “radicalització” de la campanya del PP.
 
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha explicat que ha donat l'enhorabona a Jordi Sánchez ha través d'un missatge personal per la seva elecció com a nou president de l'ANC. Iceta ha explicat que coneix Sánchez des de la seva etapa com a dirigent de La Crida i actualment en la seva etapa com adjunt del Síndic de Greuges. “Nosaltres tenim una visió diferent de la que té l'ANC però crec que una persona com Jordi Sánchez al capdavant d'una entitat tan important ha de ser motiu de celebració i alegria perquè sens dubte estarà a l'alçada de les funcions que li encomanin”, ha apuntat.
 
Iceta ha descrit Sánchez com “una persona seriosa i de diàleg” i ha mostrat “gran respecte i estima” per ell. Deslligant la votació de Sánchez per part dels membres del Secretariat Nacional d'aspectes com la lluita per la llengua, el líder dels socialistes catalans ha assegurat que “s'ha fet una bona tria”.