Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

La bombolla valenciana esclata

El Govern del PP valencià és hiperbòlic en tot. València ha agafat un ritme de Fórmula 1 i està transformant la seva fesomia a base d’obres i projectes faraònics. A […]

Redacció
Redacció 28/06/2007

El Govern del PP valencià és hiperbòlic en tot. València ha agafat un ritme de Fórmula 1 i està transformant la seva fesomia a base d’obres i projectes faraònics.

A nivell País Valencià, la construcció i l’urbanisme és, sens dubte, el camp on els populars es belluguen més còmodes. N’és una prova la denúncia de Greenpeace sobre la destrucció de la costa valenciana, i n’és també la quantitat d’immobiliàries que van sorgir per vendre els milers d’apartaments nous que el Govern de Camps ha permès edificar a la costa.

Aquestes immobiliàries, però, tenen els dies comptats. De gener a juny de 2007 han tancat un terç de les immobiliàries valencianes degut al canvi de cicle en el mercat de l’habitatge, i el 80% d’aquestes immobiliàries no tenia ni quatre anys d’antiguitat.

Una prova més que a València, les constructores i immobiliàries s’han aprofitat d’un boom, i ara els toca córrer perquè quan el negoci s’enfonsi no els atrapi. Segons el Col·legi d’Agents de la Propietat de València i Província (Coapiv), en barris al voltant de la Ciutat de les Arts i les Ciències hi ha habitatges sobrevalorats per sobre del 30%.