Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

La BBC reconeix Tabàrnia com una ”paròdia”

Redacció| “La paròdia de l'independentisme català amb el seu propi president”. Així descriu la BBC -un dels mitjans internacionals més prestigiosos- l'invent més desternillant de l'unionisme: Tabàrnia. El projecte que es mofa de l'exili del president Carles Puigdemont (amb el director teatral Albert Boadella i Jaume Vives, que dirigia un mitjà catòlic de caire homòfob i masclista, al capdavant) ha aconseguit intercionalitzar-se, però no de la manera que voldria. 
 

Redacció
Redacció 24/01/2018
Segons l'article dels britànics, fins i tot els seus “animadors” més apassionats reconeixen que “Tabàrnia no existeix realment”; éssent per a la BBC “un èxit de les xarxes socials” que va arribar al seu màxim apogeu “cinc dies després de les eleccions regionals de desembre convocades per Madrid en un intent de reemplaçar el govern separatista català”.

Sobre les reaccions que ha generat públicament, el mitjà de comunicació destaca com el diari 'La Razón' es va negar a tractar Tabàrnia com el que és -un “acudit”- i el fet que Fransisco Marhuenda ho describís com “una ingeniosa idea”.