Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

L’11M, res a veure amb ETA

La sentència de l’11-M acredita que no hi ha ‘cap prova’ que avali la tesi de la participació d’ETA a l’atemptat. Així ho fet saber el president de la Secció Segona Penal de l’Audiència Nacional, Javier Gómez Bermúdez, en la lectura del resum de la sentència.D’altra banda, La sentència de l’11-M condemna a Jamal Zougam, el miner Emilio Suárez Trashorras i Otman El Gnaoui a més de 39.000 anys de presó com a autors materials per la mort de les 191 persones als trens que van esclatar a Madrid l’11 de març de 2004.

Redacció
Redacció 31/10/2007

La sentència de l’11-M acredita que no existeix cap prova que pugi relacionar la banda terrorista ETA amb els atemptats de Madrid del 2004, cap dels nou informes existents ho indica. Així ho fet saber el president de la Secció Segona Penal de l’Audiència Nacional, Javier Gómez Bermúdez, en la lectura del resum de la sentència. Un altre aspecte destacat és que els explosius que van esclatar als trens i al pis dels suïcides de Leganés van ser els robats a Mina Conchita (Astúries) i que es tracta de dinamita. Bermúdez també ha assegurat que la cadena de custodia policial de les proves no es va trencar en cap moment i que la motxilla de Vallecas que no va esclatar i que pot servir per senyalar diversos autors materials era autèntica.

La sentència de l’11-M condemna a Jamal Zougam, el miner Emilio Suárez Trashorras i Otman El Gnaoui a més de 39.000 anys de presó com a autors materials per la mort de les 191 persones als trens que van esclatar a Madrid l’11 de març de 2004, mentre que Rabei Osman El Sayed conegut com ‘L’Egipci’ ha quedat absolt tot i que se’l considerava l’ideòleg de l’atemptat. Suárez Trashorras és qui té una de les condemnes més altes perquè també se l’imputa tràfic d’explosius. Un fet destacat és que la sentència no senyala cap autor intel·lectual de la matança; de les tres persones considerades com a tal, ‘l’Egipci’, ha quedat absolt, Youssef Belhadj és condemnat per pertinença a banda armada i Hassan El Haski té la mateixa condemna però se’l considera dirigent. El balanç son 21 condemnats i 7 absolucions.