Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

L’oposició demana a Camps que plegui per no perjudicar més la imatge de la Generalitat valenciana

L’oposició valenciana reclama la marxa del president Francisco Camps després de conèixer l’escrit de la fiscalia que demana una multa de 41.250 euros per suborn passiu impropi. El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha manifestat que Camps ha de dimitir ‘per no perjudicar més la institució que presideix’. Morera creu que ‘l’actitud d’aferrar-se al càrrec està desprestigiant la Generalitat’. En termes semblants, la coordinadora d’Esquerra Unida, Marga Sanz, ha dit que Camps ‘ha d’evitar-nos a tots la fotografia d’un president davant un jutge’ i acudir ‘sense ser president’. El socialista Ángel Luna veu Camps ‘més a prop del banc d’acusats’ on ‘donarà explicacions que no ha donat en seu parlamentària’.

Redacció
Redacció 11/02/2011

Els grups parlamentaris de l’oposició a les Corts Valencianes han coincidit aquest divendres en reclamar la dimissió del president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, després de conèixer l’escrit de la Fiscalia Anticorrupció que demana una multa de 41.250 euros al president valencià, considerant provat que va cometre un delicte continuat de suborn passiu impropi.

El portaveu de la coalició Compromís (Bloc Nacionalista Valencià, Iniciativa del Poble Valencià, Els Verds-Esquerra Ecologista) , Enric Morera, ha valorat l’escrit assegurant que ‘deixa ben clar que Camps va rebre regals de la trama Gürtel en atenció al seu càrrec’ i que considera que ‘les proves contra Camps són ben clares i aquest procés conduirà irremeiablement el president a la banqueta dels acusats’.

‘Una vegada més des de Compromís reclamem a Camps que deixe el seu càrrec i deixe així de perjudicar la imatge de la institució que presideix. La seua actitud d’aferrar-se al càrrec en esta situació està desprestigiant a la Generalitat’, ha dit Morera a través d’un comunicat.

El síndic nacionalista creu que ‘la debilitat de Camps és evident, la seua única preocupació és el seu futur personal dins de la política i ja només està pendent de què des de Madrid el nomenen oficialment candidat’.

El portaveu de Compromís ha conclòs que els valencians ‘necessitem confiar en les nostres institucions per a poder eixir de l’actual crisi i en eixe sentit és imprescindible que la Generalitat deixe d’estar governada per algú amb un desprestigi tan gran com Francisco Camps’.

La coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Marga Sanz, ha coincidit en reclamar la marxa de Camps. Sanz ha manifestat a través d’un comunicat que el president valencià hauria d’evitar-nos a tots la fotografia d’un president de la Generalitat Valenciana assegut davant d’un jutge per una causa com és la de suborn passiu impropi’. Sanz ha afegit que el líder popular ha de deixar el càrrec i acudir tribunal sense ser president.

En opinió de la dirigent d’EUPV, l’escrit de la fiscalia i el rebuig del TSJ valencià de noves proves de la defensa de Camps, també aquest divendres, acosten cada vegada més el president valencià a la banqueta dels acusats. Sanz ha afirmat que totes les estratègies de Camps davant el TSJ ‘estan fent aigües i per molt que intente tirar terra damunt i aparentar com si res passara, la veritat és que la imatge de Camps davant el jutge és cada vegada més clara’.

El portaveu del grup socialista a les Corts Valencianes, Ángel Luna, ha valorat els dos recursos que ha rebutjat el TSJ valencià assegurant que ‘ha malbaratat les maniobres dilatòries fetes per la defensa de Camps per paralitzar el procés’ i que creu que el president valencià ‘es troba cada vegada més a prop de la banqueta dels acusats’.

‘El cert és que Camps no escaparà de donar explicacions sobre les seues relacions amb la trama Gürtel, els beneficis que ha obtingut, els regals, els contractes que ha regalat, i sobre els diners dels valencians, que està en paradisos fiscals gràcies a la intervenció i l’empara del senyor Camps en relació amb els seus amics de la trama’, ha dit Luna.

El síndic socialista ha assegurat que ‘més prompte que tard’ Camps seurà davant un jutge i ‘no tindrà més remei que donar les explicacions que li exigim tots els legítims representants de la ciutadania a les Corts i que no ha donat mai ni en seu parlamentària ni en seu política’.