Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

L’oposició critica que Duran presideixi les comissions mixtes i creu que CiU ‘barreja’ partit i Govern

Els grups de l’oposició han criticat el nomenament de Josep Antoni Duran i Lleida com a president de les quatre comissions mixtes Estat-Generalitat. PSC, ICV-EUiA, ERC i PPC han coincidit que el president de la Generalitat, Artur Mas, està ‘barrejant’ i ‘confonent’ el partit amb el Govern, i fins i tot PSC l’ha titllat com a ‘tretzè conseller a l’ombra’. A més, consideren que no es fa palpable la reducció de càrrecs ni el missatge d’austeritat que havia llançat CiU. Des de CiU s’han mostrat ‘estranyats’ i ‘sorpresos’ per les crítiques, ja que consideren que amb el nomenament de Duran s’aprofita un ‘capital polític’, ‘s’optimitzen els recursos’ i en cap cas es dupliquen càrrecs o sous.

Redacció
Redacció 12/01/2011

Duran, conseller a l’ombra
La portaveu parlamentària del PSC, Laia Bonet, s’ha ‘alegrat’ que la idea del govern que vol Mas comenci a prendre forma. La forma, no obstant, no ha agradat als socialistes, que han estat els primers a criticar la figura que Mas ha donat a Josep Antoni Duran i Lleida com a president de les quatre comissions mixtes, és a dir, la comissió Bilateral Generalitat-Estat, la de Transferències, la d’Afers Econòmics i Fiscals i la d’Infraestructures.

Per Bonet, Artur Mas ha nomenat un ‘tretzè conseller a l’ombra’, però també ha creat una ‘superestructura més enllà del Govern’, un govern que ha titllat de ‘carcassa buida’. Per això, la portaveu socialista ha posat en dubte l’austeritat que pretén aconseguir el nou executiu perquè ‘situa les responsabilitats fora de l’estructura de Govern i fora del control’ del Parlament.

Més poder a Presidència i una estructura paral·lela
Bonet ha criticat que en aquest Govern se li hagi atorgat ‘més poder que mai’ al departament de la Presidència i que la resta de les grans àrees ‘enlloc de situar-les als membres del Govern s’expulsen fora i es creen superestructures’, fet que considera una ‘paradoxa’.

En aquest sentit, la portaveu socialista ha anunciat que el Grup Parlamentari demanarà la compareixença de totes les persones que formen part d’aquesta ‘estructura paral·lela’, és a dir, els membres dels consells assessors com ara el president d’Abertis, Salvador Alemany, o el president del Col·legi de Metges, Miquel Vilardell.