Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

L’oposició barcelonina s’acarnissa amb ‘l’espectacle’ del PSC

La irrupció de Montserrat Tura per disputar la candidatura socialista a Jordi Hereu ha estat rebuda amb una eufòria difícil de dissimular per part dels principals rivals polítics a l’Ajuntament de Barcelona. Des de CiU, el portaveu Joaquim Forn s’ha acarnissat contra el PSC, en assegurar que ‘Barcelona no es mereix l’espectacle’ que estan protagonitzant els socialistes. ‘Fins ara sabíem que els socialistes no tenien projecte per Barcelona, ara sabem que tampoc tenen candidat’, ha reblat. Des del PPC, Alberto Fernández Díaz ha opinat que ‘l’única cosa que fan aquestes primàries és confirmar que la gestió d’Hereu ha estat nefasta’, i ha advertit que tant Tura com Hereu són ‘dues cares de la mateixa moneda’.

Redacció
Redacció 13/01/2011

Joaquim Forn ha explicat que ‘després de 32 anys de govern continuat a la capital el problema dels socialistes ja no és de persones sinó per la degradació d’un projecte esgotat del tot’, i espera que ‘pel bé de la ciutat el PSC s’aclareixi de pressa’.

El portaveu de CiU ha avisat que la batalla interna entre els socialistes per a la candidatura a l’alcaldia de Barcelona ‘és conseqüència de la degradació d’un projecte que s’ha quedat sense discurs i ha destacat que aquest debat perjudica la ciutat’.

Pel PPC la irrupció de Tura ‘confirma la greu crisi interna del PSC’

Per la seva banda, Alberto Fernández Díaz, president del grup municipal del PP a l’Ajuntament de Barcelona, també ha reaccionat després de saber-se que l’exconsellera Montserrat Tura es presentarà a unes primàries en el PSC per disputar-li la candidatura a Hereu. El líder popular creu que ‘l’anunci de Tura confirma la greu crisi interna del PSC’. Segons Fernández Díaz, ‘el primer és Barcelona i l’últim són les primàries del PSC, i l’única cosa que fan aquestes primàries és confirmar que la gestió d’Hereu ha estat nefasta i que l’actual alcalde és només la punta de l’iceberg del cansament del govern socialista’.

El president popular considera que ‘Hereu i Tura són dues cares de la mateixa moneda i representants d’un projecte esgotat i fracassat’. En aquest sentit, destaca que ‘el problema del PSC no és de candidats, sinó d’un govern municipal al que se li ha escapat Barcelona de les mans’. Finalment, Alberto Fernández ha assegurat que ‘el final d’etapa del PSC és ja una realitat al marge de qui sigui el seu candidat en les eleccions municipals de maig’.