Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

L’ombra de la victòria del ‘No’: govern de concentració entre PP, PSC i C’s

Les represàlies de l'Estat si guanya el 'No' el pròxim 1 d'octubre serà demolidora i pretendrà reduir a les cendres l'independentisme atacant l'educació, la llengua, la cultura i els símbols. Això ho té clar el diputat del Partit Popular, Alejandro Fernández. El tarragoní demana que si hi ha eleccions autonòmiques, hauria d'haver-hi un front unionista al govern entre PP, PSC i Ciudadanos.

Redacció
Redacció 13/08/2017
Tal com va explicar el president Carles Puigdemont, si guanya el 'No' es convocaran eleccions autonòmiques. És l'escenari desitjat pel PP que frisa intentar desbancar el sobiranisme al govern amb una coalició entre els populars, socialistes i els de Ciudadanos.
 
“L'endemà de les eleccions, sempre hem apostat per un govern alternatiu a l'independentisme entenent que tot indica que el panorama polític continua sent molt atomitzat i plural”, ha argumentat en una entrevista d'Europa Press i recollida per diversos mitjans.
 
Fernández al·lega que seria “molt bo i saludable per a Catalunya” un govern com el que va tenir Euskadi liderat pel socialista Patxi López, que tenia el suport extern del PP des de la Càmera del País Basc i va descartar el PNV del poder.
 
El paper dels comuns
 
Malgrat que els d'Ada Colau sempre hagin dirigit les seves animadversions més profundes al PP, el seu paper de boicotejar el referèndum podria acabar provocant que els populars tinguessin molt més poder a Catalunya. Una reflexió la qual giren l'esquena i prefereixen pensar en clau espanyola i evitar mullar-se al referèndum per complaure l'esquerra espanyola.