Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

L’OCB creu ‘gravíssim’ i ‘inacceptable’ que el Govern balear vulgui eliminar el requisit del català als funcionaris

L’entitat Obra Cultural Balear (OCB) considera ‘gravíssimes’ i ‘inacceptables’ les afirmacions del Conseller de Funció Pública, Simó Gornés, segons les quals el Govern de les Illes estudia modificar la Llei de Normalització Lingüística per eliminar el requisit de català per als funcionaris. El moviment de l’executiu balear, encapçalat pel PP, seria la reacció a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que considera constitucional aquest requisit. L’OCB lamenta que la reacció del Govern balear sigui ‘reafirmar-se en la seva croada ideològica contra la llengua pròpia de les illes’.
 

Redacció
Redacció 24/09/2011
L’entitat destaca que el Govern de Bauzá, ha intentat aplicar la sentència recent contra la immersió lingüística a Catalunya, una sentència ‘contra l’ús del català’ que ‘no afecta per res les Balears’.
 
En canvi, ‘quan els tribunals ratifiquen els decrets aprovats pels executius de l’arxipèlag en relació a la llengua’, el Govern ‘fa veure que no l’afecta i segueix endavant en els seus atacs contra els drets dels ciutadans’.
 
Per a l’OCB, la reforma de la Llei de Normalització significaria ‘traspassar una línia vermella’, ja que suposaria que el PP ‘trenca definitivament’ el consens entre les forces polítiques creat des dels anys vuitanta en matèria de llengua, que va propiciar l’aprovació de la norma. 
 
L’OCB afegeix que la modificació de la norma representaria ‘l’incompliment d’una promesa del mateix Bauzá’ que, segons l’OCB, havia assegurat ‘per activa i per passiva’ que no tocaria la Llei. Segons l’entitat, ‘el trencament d’aquesta promesa deixaria Bauzá com a un mentider’.
 
Finalment l’Obra Cultural Balear demana ‘una altra vegada’ al Govern que ‘rectifiqui’ les polítiques ‘antimallorquines’ i que centri l’acció ‘en allò que realment importa’, que és el combat la crisi econòmica.