Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

L’hospitalització del Borbó a Barcelona va costar 5.000 euros el dia

L’hospitalització del monarca espanyol Juan Carlos al Clínic de Barcelona va costar 25.000 euros, a raó de 5.000 euros el dia, que ja han estat facturats per l’hospital a la casa reial espanyola. La factura, que acabaran pagant tots els ciutadans de l’Estat, inclou el tancament total de la totalitat de la planta privada Barnaclínic, que conté 16 habitacions, però no els costos mèdics del tractament i la operació, que pagarà la sanitat pública en una combinació de pagament públic i privat insòlita i feta a mida pel Borbó. Per ‘motius de seguretat’ la Zarzuela va reservar les 16 habitacions de Barnaclínic, però només se’n van utilitzar 8, on van instal·lar-hi escortes, membres del cos militar que acompanya el monarca i el personal administratiu del rei. Ara correspon al Departament de Salut de la Generalitat fer els tràmits necessaris perquè els costos públics de l’hospitalització siguin a càrrec de la sanitat pública madrilenya, on viu el Borbó.

Redacció
Redacció 03/06/2010

A més també va fer falta habilitar una sala per les recepcions oficials, on el monarca espanyol va rebre les visites d’aquells que, com el president de la Generalitat o el president de l’Estat espanyol, van acostar-se per retre-li homenatge.

La factura dels 25.000 euros no inclou les despeses de cirurgians, instrumental i quiròfans de la intervenció pública, que de moment els ha pagat l’administració catalana a l’espera que siguin facturats a Madrid. Els 5.000 euros diaris si que inclouen el curiós ‘reforç’ de personal d’infermeria que va necessitar el monarca els dos dies posteriors a l’operació.